| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 26.02.2021 |
Maht | 4 akadeemilist tundi (4 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. . Juhise, kuidas BBB keskkonda siseneda ja seda kasutada leiate vajadusel aadressilt: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf . BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele. . Koolitusel osalemiseks vajate: - kiiret internetiühendust (võimalusel kaabliga, mitte wifi), - kõrvaklappe või kõlareid, rääkimiseks mikrofoni (aga ei pea rääkima, oma küsimused saate kirja panna ka sõnumivahetuse aknasse) - Google Chrome veebibrauserit (Sobivad ka Firefox, Opera ja Safari. Teiste veebilehitsejaga võib esineda probleeme helikvaliteedis ning ekraanijagamisel. Internet Exploreriga (Edgega) BBB ei tööta!!!) - koolituse ajal meili vaatamise võimalust (õppematerjalid) . |
Õppekeskkonna kirjeldus | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Seedetrakti mikroobikooslus mängib olulist rolli inimese ainevahetuses. Tasakaalus mikrobioota ei taga ainult korras seedimise, aga ka toimiva immuunsüsteemi, terve südame ja mõistuse. . Mikroorganismidel on kümneid kordi rohkem ensüüme, et lagundada ühendeid, mis peensooles jäävad inimese ensüümide poolt lagundamata. Tänu sellele on bakterid - peamised mikroorganismid seedetraktis, võimelised lagundama need seedumatud toidukomponendid inimesele kasulikeks või kahjulikeks ühenditeks sõltuvalt mikroobikoosluse koostisest. . Oluline tegur mikroobikoosluse kujunemisel on toit. Tänapäeva rafineeritud toitude maailmas jäävad bakterid meie kõhus tihti nälga kasulike toitainete mõttes, sest toidu tootmisprotsessis on bakteritele vajalikud komponendid eemaldatud. Seega on oluline teada, milline on inimese mikrobioota kooslus ja milliste toiduainetega oma soolekooslust tugevana hoida. . Kursusel saab teadmisi, millised toidutehnoloogiad tagavad seedetraktibakteritele sobilikud toitained, kuidas lugeda toiduainete pakenditel olevaid koostisi ja kuidas saab teha mikrobioomisõbralikke toiduvalikuid. . Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 paus 12.00 - 13.30 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Kaarel Adamberg | Tallinna Tehnikaülikooli vanemteadur, Ph.D. |
|
Hind (sisaldab käibemaksu) | 66 eurot |
Hinnainfo | Tasuline koolitus. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Ei |
|
Sihtrühm | Koolitus sobib enesetäiendamiseks kõigile toiduvaldkonna spetsialistidele. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Kursuse eesmärgiks on anda ülevaade inimese mikrobioomist, kuidas seedetrakti mikroobikooslus välja kujuneb ja millised tegurid seda mõjutavad ning kuidas toiduvalikutega saab mikroobikooslust muuta. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Registreerumine koolitusele. |
|
Õpiväljundid | Kursuse läbinu teab: - milline on inimese seedetrakti mikroobikooslus; - kuidas toit mõjutab mikrobioomi kooslust ning kuidas on võimalik seda muuta; - kuidas mikrobioom mõjutab meie tervist ja kuidas teha õigeid toiduvalikuid. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Inimese seedetrakti mikrobioomi kooslus, selle arengut mõjutavad tegurid ja seos tervisega Toit kui mikrobioomi mõjutaja | 4 | Kaarel Adamberg |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 14 |
Registreerumise tähtaeg | 23.02.2021 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL JA KINNITATE, ET OLETE TUTVUNUD EESTI MAAÜLIKOOLI TÄIENDUSÕPPE KORRAGA !
Vt. Eesti Maaülikooli täiendusõppe kord: http://avatudylikool.emu.ee/et/taiendusoppekorraldus/
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3174.
Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) õppeinfosüsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava digitaalse tõendi. |
|
Registreerumine on lõppenud |