AU.788 Listeria monocytogenes ja Salmonella spp. toidupatogeeninaAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg14.10.2022
Maht4 akadeemilist tundi (4 tundi auditoorset), 0,25 EAP
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormveebiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Mati Roasto
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv35
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
Õpingute alustamise tingimused
 
ÕpiväljundidKoolitusel osalenu:
- teab L. monocytogenes'e ja Salmonella olulisusest rahvatervise tasandil;
- on saanud põgusa ülevaate käsitletavate patogeenide toiduohutuse kriteeriumitest ja protsessi hügieenikriteeriumitest;
- mõistab Listeria monocytogenes'e olulisust toidu säilimisaja määramise tasandil;
- on teadlik käsitletavate toidupatogeenide allikatest, ülekandeteedest ja seonduvatest toitudest;
- on teadlik L. monocytogenes'e ja salmonellade kasvu mõjutavaid tegureid ning inaktiveerimise ja hävitamise võimalusi;
- tunneb L. monocytogenes'e ja Salmonella spp. ennetamise ja riskide vähendamise võimalusi toidu käitlemisel.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
- L. monocytogenes ja Salmonella spp. toidupatogeenina k.a. olulisus rahvatervise tasandil;
- Seonduv seadusandlus;
- Käsitletavate toidupatogeenide esinemine toidu tootmiseahelas ning toitudes;
- L. monocytogenes ja Salmonella spp. ennetamise ja ohjamise võimalused.
4Mati Roasto
 
Õppematerjalid
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 02.12.2022 01:19