| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 30.06.2022 |
Maht | 5 akadeemilist tundi (5 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Täienduskoolitus toimub Eesti Maaülikooli peamaja ruumis 0015 (F. R. Kreutzwaldi tn 1a, Tartu linn, Tartu linn, Tartu maakond, 51006). |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | 12.45-13.00 Registreerimine 13.00-14.00 Janeli Tikk ja Liis Raska, Maaeluministeerium. Põllumajandustootjate vaheline koostöö - tunnustatud tootjaorganisatsiooni ja kvaliteedikava näitel. 14.00-15.00 Toomas Kevvai, Eesti Kalatootjate Keskühistu. Kalanduse valdkonna tootjaorganisatsiooni kogemused ja õppetunnid. 15.00-15.15 Kohvipaus 15.15-17.00 Rando Värnik, Eesti Maaülikool. Tootjaorganisatsioonide seos kvaliteedikavadega ning tootjaorganisatsioonide asutamise stiimulid ja takistused. |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Rando Värnik | Eesti Maaülikooli maamajanduse ökonoomika õppetooli juht ja professor |
| Toomas Kevvai | Eesti Kalatootjate Keskühistu tegevjuht |
| Janeli Tikk | Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna valdkonnajuht |
| Liis Raska | Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna nõunik |
|
Hinnainfo | Täienduskoolitus on sihtrühma kuuluvatele õppijatele tasuta.
Ühepäevane täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme "Teadmussiirde programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" ühistegevuse valdkonna raames ning seda toetab Euroopa Liit. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Ei |
|
Sihtrühm | Põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega, põllumajandusmaa hooldamisega, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega, või metsa majandamisega seotud või nimetatud tegevusega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja, eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja, metsa majandamisega tegelev füüsiline isik ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja. |
Maksimaalne osalejate arv | 30 |
|
Õppekava rühm | Juhtimine ja haldus |
Eesmärk | Täienduskoolituse läbinu osaleb lihasektori kvaliteedikava nõuete välja töötamises. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Täiendusõppija kuulub täienduskoolituse sihtrühma. |
|
Õpiväljundid | Täienduskoolituse läbinu: - teab põllumajandustoodete ja toiduainete kvaliteedikavade eesmärke ja nõudeid; - selgitab tootjaorganisatsioonide olemust ja nende tunnustamise nõudeid; - põhjendab tootjaorganisatsioonide tähtsust kvaliteedikavade seisukohast; - räägib kaasa kvaliteedikava koostamises. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Põllumajandustootjate vaheline koostöö - tunnustatud tootjaorganisatsiooni ja kvaliteedikava näitel | 1 | Janeli Tikk, Liis Raska |
| Kalanduse valdkonna tootjaorganisatsiooni kogemused ja õppetunnid | 1 | Toomas Kevvai |
| Tootjaorganisatsioonide seos kvaliteedikavadega ning tootjaorganisatsioonide asutamise stiimulid ja takistused | 3 | Rando Värnik |
|
Õppematerjalid | Õppematerjalid koostavad ja jagavad laiali õppejõud ning neid saab peale koolitust pikk.ee portaalist vaadata. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Täienduskoolitaja osaleb õppetöös. |
Õpiväljundite saavutatuse hindamise viis | Mitteeristav |
Hindamismeetodid | Osalemine auditoorses õppetöös ja praktilise ülesande lahendamine. |
Hindamiskriteeriumid | Täienduskoolitusel osaleja osaleb auditoorses õppetöös ja lahendab praktilise ülesande. |
|
Väljastatav dokument | tunnistus |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise tähtaeg | 27.06.2022 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumiseks tuleb täita Google'i vorm (https://forms.gle/cME9fbqCurSGXc8f9). |
|
Registreerumine on lõppenud |