| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 16.12.2022 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. . Juhise, kuidas BBB keskkonda siseneda ja seda kasutada leiate vajadusel aadressilt: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf . BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele. . Koolitusel osalemiseks vajate: - kiiret internetiühendust (võimalusel kaabliga, mitte wifi), - kõrvaklappe või kõlareid, rääkimiseks mikrofoni (aga ei pea rääkima, oma küsimused saate kirja panna ka sõnumivahetuse aknasse) - Google Chrome veebibrauserit (Sobivad ka Firefox, Opera ja Safari. Teiste veebilehitsejaga võib esineda probleeme helikvaliteedis. Internet Exploreriga (Edgega) BBB ei tööta!!!) |
Õppekeskkonna kirjeldus | Koolitus toimub veebiseminarina BigBlueButton keskkonnas (BBB). |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Ajakava: 10.00 - 10.45 õppetöö (Reelika) 10.45 - 11.00 paus 11.00 - 12.30 õppetöö (Katrin) 12.30 - 13.00 paus 13.00 - 15.15 õppetöö (Kristi ja Ivi) |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Ivi Jõudu | PhD, dotsent Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli hoidja |
| Kristi Kerner | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli lihatehnoloogia õpetaja |
| Reelika Rätsep | PhD, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toidu- ja kõrvalsaaduste väärindamise tehnoloogiate ERA õppetooli (Valortech) jätkusuutliku toidutootmise teadur ja põllumajandus- ja keskkonnainstituudi aianduse õppetooli Polli aiandusuuringute keskuse teadur |
| Katrin Jõgi | mag, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toidu- ja kõrvalsaaduste väärindamise tehnoloogiate ERA õppetooli (Valortech) doktorant ja jätkusuutlikkuse juht ettevõttes Fibenol OÜ. |
|
Hinnainfo | Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1331 Toiduainete töötlemisel tekkivate kõrvalsaaduste väärindamine (8 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav!
PS. Selle programmi raames ei toetata tegevusi kalandustoodete tootmise ja töötlemise valdkonnas, kuna kalandus- ja vesiviljelustooteid ei loeta põllumajandustooteks ning nendega seotud tegevusi toetatakse Euroopa kalandusfondi raames. |
Maksimaalne osalejate arv | 46 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Ülevaade, millised on tootmisjääkide väärindamise võimalused ja selleks kasutatavad tehnoloogiad. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osaleja on tutvunud erinevate toidutööstuse taimsete ja loomsete tootmisjääkide ja kõrvalsaaduste liikidega ning on saanud ülevaate, millised on tootmisjääkide väärindamise võimalused ja selleks kasutatavad tehnoloogiad. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Marjade ja puuviljade töötlemise kõrvalsaadused ja nende väärindamine | 1 | Reelika Rätsep |
| Teravilja ja õliseemnete (tootmis)jääkide väärindamine | 2 | Katrin Jõgi |
| Loomsed kõrvalsaadused ja nende liigitamine, väärindamine ja võimalikud tehnoloogiad; Piimatoodete tööstuse kõrvalsaadused ja nende väärindamine. | 3 | Ivi Jõudu, Kristi Kerner |
|
Õppematerjalid | Õppejõudude poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine õppetööl. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL JA KINNITATE, ET OLETE TUTVUNUD EESTI MAAÜLIKOOLI TÄIENDUSÕPPE KORRAGA !
Vt. Eesti Maaülikooli täiendusõppe kord: http://avatudylikool.emu.ee/et/taiendusoppekorraldus/
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.
Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) õppeinfosüsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi. |
|
Registreerumine on lõppenud |