| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 18.10.2024 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. . Juhise, kuidas BBB keskkonda siseneda ja seda kasutada leiate vajadusel aadressilt: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf . BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele. . Koolitusel osalemiseks vajate: - kiiret internetiühendust (võimalusel kaabliga, mitte wifi), - kõrvaklappe või kõlareid, rääkimiseks mikrofoni (aga ei pea rääkima, oma küsimused saate kirja panna ka sõnumivahetuse aknasse) - Google Chrome veebibrauserit (Sobivad ka Firefox, Opera ja Safari. Teiste veebilehitsejaga võib esineda probleeme helikvaliteedis. Internet Exploreriga (Edgega) BBB ei tööta!!!) |
Õppekeskkonna kirjeldus | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 paus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | veebiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor, dr (veterinaarmeditsiin) |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 95 eurot |
Hinnainfo | Tasuline koolitus. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Veterinaarmeditsiin (398) õppeaine VL.1168 Toidu- ja tootmishügieen (6 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Kõik huvilised. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Saada ülevaade valmistoitudega seonduva olulise toidupatogeeni, Listeria monocytogene'se olulisusest, allikatest, ülekandeteedest, kasvu mõjutavatest teguritest, esinemisest toidutööstuses ja ohjemeetmetest. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Registreerumine koolitusele. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - on saanud põhjaliku ülevaate L. monocytogenes'e olulisusest toidukäitlemisettevõtete tootmishügieeni ja valmistoitude toiduohutust mõjutava faktorina; - teab L. monocytogenes'e peamisi ennetamise ja ohje meetmeid; - on teadlik L. monocytogenes'e suhtes tootmishügieeniproovide võtmise meetoditest ning oskab neid rakendada ja analüüsitulemusi hinnata; - teab L. monocytogenes'e suhtes kehtivaid toiduohutuse kriteeriumeid ning mõistab nende erinevust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - L. monocytogenes'e olulisus toidupatogeenina - L. monocytogenes'e kontaminatsiooniga seonduvad toidud - L. monocytogenes tootmiskeskkonnas ja seonduvad niššid - L. monocytogenes'e suhtes proovide võtmine - Valmistoitude L. monocytogenes'e toiduohutuse kriteeriumid - L. monocytogenes probleemide ennetamine ja patogeeni ohjamine | 6 | Mati Roasto |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
|
|