| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 17.05.2024 |
Maht | 4 akadeemilist tundi (4 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoha info | Infopäev toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. . Juhise, kuidas BBB keskkonda siseneda ja seda kasutada leiate vajadusel aadressilt: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf . BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse infopäevale registreerunutele meilidele. . Infopäeval osalemiseks vajate: - kiiret internetiühendust (võimalusel kaabliga, mitte wifi), - kõrvaklappe või kõlareid, rääkimiseks mikrofoni (aga ei pea rääkima, oma küsimused saate kirja panna ka sõnumivahetuse aknasse) - Google Chrome, Firefox, Opera, Safari või Edge veebibrauserit. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Infopäev toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Ajakava: 9.00-10.30 õppetöö 10.30-10.45 paus 10.45-12.15 õppetöö |
|
Õppevorm | veebiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor, dr (veterinaarmeditsiin) |
|
Hinnainfo | Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Infopäev on osalejale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki.
Infopäeval osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA). Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 200 eurot.
Ettevõtte VTA vaba jääki saab kontrollida veebilehelt: https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis on osalemise eest antav toetus riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt). Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta. Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (100984) õppeaine VL.1228 Toiduainete säilitamise ja konserveerimise alused (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Infopäevast võivad osa võtta kõik sellest huvitatud isikud, nii füüsilised isikud kui ettevõtete esindajad. . Palun märkige registreerumisel kindlasti ära ettevõtte nimi (kelle esindajana olete infopäeval osalemas) või lisage märge "füüsiline isik". . |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Infopäeva eesmärgiks on pakkuda toidutootjatele lühiülevaadet toidu kestvuskatsete teostamise alustest ning toidu säilimisaja määramisest. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Eelregistreerumine. |
|
Õpiväljundid | Infopäeva läbinu: - on teadlik toidu säilimisajaga seonduvatest terminitest ning seadusandlusest;; - teab kestvuskatsete planeerimise ja läbiviimise põhimõtteid; - tunneb säilimisaega mõjutavaid sisemisi, väliseid ja kaudseid tegureid toidus; - mõistab "Kõlblik kuni" ja "Parim enne" tähendust ning märgistamise nõudeid; - on teadlik toidu kvaliteeti ja ohutust mõjutavatest mikrobioloogilistest indikaatoritest ning nende kasutamisest toidu kestvuskatsete teostamisel. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - Toidu säilitamisaja määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine - Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus - Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid - "Kõlblik kuni" või "Parim enne" tähendus ja rakendamine - Toidu riknemise viisid ja selle mõju toidu ohutusele ja kvaliteedile - Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid - Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid - Toidu säilimisaja määramise etapid, kestvuskatsete läbiviimine | 4 | Mati Roasto |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise tähtaeg | 16.05.2024 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD INFOPÄEVAL JA KINNITATE, ET OLETE TUTVUNUD EESTI MAAÜLIKOOLI TÄIENDUSÕPPE KORRAGA !
Vt. Eesti Maaülikooli täiendusõppe kord: http://avatudylikool.emu.ee/et/taiendusoppekorraldus/
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.
Kõiki registreerunud saavad infopäevale registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) õppeinfosüsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne infopäeva algust infokirja. Kui infopäev jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
NB! Infopäeva lõpus saavad kõik osalenud osalemist kinnitava digitaalse tõendi. |
|
Registreerumine on lõppenud |