AU.489 Loomakasvatus konsulendile - PiimaveisekasvatusAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg20.03.2017 - 28.04.2017
Maht36 akadeemilist tundi (26 tundi auditoorset, 10 tundi praktikat), 1,5 EAP
ToimumiskohtTartu maakond
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormlähiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Meelis Ots
Kalmer Kalmus
Tanel Kaart
Andres Olt
Haldja Viinalass
Sirje Jalakas
Piret Kalmus
Kerli Mõtus
Olev Saveli
Olav Kärt
Elisabeth Dorbek-Sundström
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleEi
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv20
 
Õppekava rühmPõllundus ja loomakasvatus
Eesmärk
 
ÕpiväljundidKoolituse läbinu:
- teab seadusandlusest tulenevaid seisukohti loomade pidamises, tunneb kasutatavaid pidamisviise Eestis
- oskab läbi viia loomade heaolu hindamist, teab millised on kriteeriumid ja enamlevinud vead
- teab maisi- ja rohusilo valmistamise kaasaegseid võtteid
- oskab hinnata fermentatsiooni kvaliteeti ja selle mõju looma tervisele ja toodangu kvaliteedile
oskab hinnata lehmade toitumist ja selle seost looma tervise ja sigivusega
- teab kaasaegseid seisukohti loomade söötmisel
- teab aretusmeetodeid ja aretusprogramme ning aretuse geneetilisi aluseid
- tunneb Eestis kasvatatvaid tõuge ja teab nende erinevusi
- teab ohustatud tõugude säilitamisest
- teab mis on bioturvalisus, selle erinevaid tasemeid ja oskab hinnata selle mõju loomade tervisele ja heaolule
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
Teema : Loomade heaolu ja pidamine
pidamisnõuded (seadusandlus), kasutatavad pidamisviisid Eestis
heaolu nõuded, heaolu hindamine
Veiste heaolu näitajad, veiste heaolu praktiline hindamine.
Veiste pidamissüsteemi mõju jalahaiguste tekkeleAretus: Aretusmeetodid, Aretusprogrammid
Aretuse geneetilised alused
Puhas- ja ristandaretus geneetiline taust
Eestis kasvatatavad tõud ja nende erinevused
Ohustatud tõugude säilitamine
Söötmine:
Maisi- ja rohusilo valmistamise kaasaegseid võtteid, silokindlustuse lisandid, fermentatsiooni kvaliteet ja mõju loomade tervisele ja toodangu kvaliteedile
Lehmade toitumise hindamine ja selle seosed loomade tervise ja sigivusega
Kaasaegseid seisukohti lehmade söötmisel laktatsiooni erinevatel perioodidel
Piima koostis kui indikaator söötmise tasakaalustatuse hindamisel
Söötmine versus aretus, söötmine versus sigivus
Teema: Loomade tervishoid ja loomakasvatushoonete bioturvalisus:
Mis on bioturvalisus, selle erinevad tasemed ja mõju loomade tervisele ja heaolule. Loomade tervishoid ja veisekasvatushoonete bioturvalisus
Karjatervise parameetrite hindamine ja analüüs
Nakkushaiguste vältimise võtted piimakarjas.
36Meelis Ots, Kalmer Kalmus, Tanel Kaart, Andres Olt, Haldja Viinalass, Sirje Jalakas, Piret Kalmus, Kerli Mõtus, Olev Saveli, Olav Kärt, Elisabeth Dorbek-Sundström
 
Nõuded lõpetamiseks
Õpiväljundite saavutatuse hindamise viisEristav
Hindamismeetodid
Hindamiskriteeriumid
 
Väljastatav dokumenttunnistus
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise tähtaeg15.03.2017
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 20.01.2025 13:59