| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 20.06.2017 |
Maht | 7 akadeemilist tundi (7 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Harju maakond |
Toimumiskoha info | Hotell Dzingel Männiku tee 89, Nõmme, Tallinn |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 11.45 paus 11.45 - 13.15 õppetöö 13.15 - 13.30 paus 13.30 - 15.00 õppetöö 15.00 - 15.15 paus 15.15 - 16.00 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | doktorikraad |
|
Hinnainfo | Tegemist on Eesti maaelu arengukava 2014 - 2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu teadmussiirde ja teavituse toetusega (meede 1) Harju maakonnas - sihtrühmale on osalemine tasuta. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (100984) õppeaine VL.1229 Kalatoodete tehnoloogia alused (3 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | põllumajandustoodete tootjad ja töötlejad Harjumaal, kes puutuvad kokku kala- ja kalatoodete hügieeni ja ohutusega - tulenevalt liittoodete kontseptsioonist või - seonduvalt põllumajandustoodetele lisandväärtuse andmisega NB! kala ja kalatoodete tootjad ja töötlejad ei ole abikõlblikud osavõtjad |
|
Eesmärk | Tagada kalatoodete ohutus alates toorainest, valmistamisest kuni valmistoodete pakendamise ning turustamiseni. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu on saanud ülevaate kalakäitlemisega seonduvatest olulisematest patogeenidest ning keemilistest ohtudest; on tutvunud tootmiskeskkonnast proovide võtmise üldpõhimõtetega ja L. monocytogenes osas proovide võtmisega. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - Kala ja kalatoodetega seonduvad olulised mikrobioloogilised ja keemilised ohud; - Riknemist põhjustav mikrofloora ning riknemise pidurdamise võimalused; - Riikliku toiduohutusalase seadusandluse ja enesekontrolli põhinõuete tagamine käitlemisettevõttes; - Proovide (k.a. L. monocytogenes suhtes) võtmine ning tulemuste tõlgendamine; - Kala ja kalatoodete säilimisaegade määramine. | 7 | Mati Roasto |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 15 |
Registreerumise tähtaeg | 06.06.2017 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumiseks peab isik kuuluma sihtrühma!
Koolituse sihtrühm on põllumajandustoodete tootjad ja töötlejad Harjumaal, kes puutuvad kokku kala- ja kalatoodete hügieeni ja ohutusega
NB! Tegemist on Eesti maaelu arengukava 2014 - 2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu teadmussiirde ja teavituse toetusega (meede 1) Harju maakonnas - see tähendab, et koolituse lõppkasusaajad peavad olema Harjumaa põllumajandustootjad ja töötlejad.
Registreerumine kestab kuni registreerumisaja lõpuni, juhul kui grupp täitub varem, siis grupi täitumiseni. Juhul, kui grupp ei täitu, jääb koolitus ära ja registreerunuid teavitatakse. |
|
Registreerumine on lõppenud |