| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 14.02.2018 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56/1 avatud ülikooli õppeklass A 303 (III korrus)
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja Torni ühiselamu poolses parklas. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | ---------------------- KURSUS ON TÄITUNUD! Soovi korral olete oodatud registreeruma järgmise toimumise (2019 aastal) ootejärjekorda, kirjutades oma soovist aadressil karin.kiss@emu.ee ----------------------
10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 paus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö
Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi. |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hinnainfo | Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Veterinaarmeditsiin (118977) õppeaine VL.1168 Toidu- ja tootmishügieen (6 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav! |
Maksimaalne osalejate arv | 30 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Omandada baasteadmised toiduhügieeni põhimõtetest ja toidu käitlemisega seotud kohustustest ja vastutusest. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma |
|
Õpiväljundid | koolitusel osalenu - teab toiduhügieenialaste õigusaktide nõudeid, toidukäitleja kohustusi ja vastutust; - tunneb toiduhügieeni ning enesekontrolli põhimõtted (sh eeltingimusprogramme ja HACCP); - oskab arvestada mikroorganismide kasvu ja paljunemist mõjutavate teguritega; - tunneb peamisi toiduainete kaudu levivaid haiguseid; - tunneb füüsikalise, keemilise ja mikrobioloogilise saastumise allikaid; - tunneb seadmete ja ruumide puhastamise ning desinfitseerimise võimalusi, kahjuritõrjet; - tunneb isikliku hügieeni nõudeid ja nende täitmise olulisust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - toitu käsitlevad õigusaktid; - toiduhügieeni põhimõtted; - toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus; - enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP; - mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid; - toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid; - toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine; - puhastamine, desinfitseerimine; - tootmisruumide korrashoid; - kahjuritõrje; - isiklik hügieen. | 6 | Katrin Laikoja |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumisega avaldate soovi antud koolitusel osaleda. Enne registreerumist palun veenduge, et kuulute sihtrühma. |
|
Registreerumine on lõppenud |