| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 04.10.2019 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56/1 avatud ülikooli õppeklass A 303 (III korrus) http://avatudylikool.emu.ee
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja parklas. Veenduge, et Te ei pargiks lubadega piirkonda! |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 paus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö
Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi. |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hinnainfo | Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta.
NB! Teavitame! Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Veterinaarmeditsiin (118977) õppeaine VL.1168 Toidu- ja tootmishügieen (6 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav! |
Maksimaalne osalejate arv | 32 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Omandada baasteadmised toiduhügieeni põhimõtetest ja toidu käitlemisega seotud kohustustest ja vastutusest. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma |
|
Õpiväljundid | koolitusel osalenu - teab toiduhügieenialaste õigusaktide nõudeid, toidukäitleja kohustusi ja vastutust; - tunneb toiduhügieeni ning enesekontrolli põhimõtted (sh eeltingimusprogramme ja HACCP); - oskab arvestada mikroorganismide kasvu ja paljunemist mõjutavate teguritega; - tunneb peamisi toiduainete kaudu levivaid haiguseid; - tunneb füüsikalise, keemilise ja mikrobioloogilise saastumise allikaid; - tunneb seadmete ja ruumide puhastamise ning desinfitseerimise võimalusi, kahjuritõrjet; - tunneb isikliku hügieeni nõudeid ja nende täitmise olulisust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - toitu käsitlevad õigusaktid; - toiduhügieeni põhimõtted; - toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus; - enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP; - mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid; - toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid; - toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine; - puhastamine, desinfitseerimine; - tootmisruumide korrashoid; - kahjuritõrje; - isiklik hügieen. | 6 | Katrin Laikoja |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumisega avaldate soovi antud koolitusel osaleda. Enne registreerumist palun veenduge, et kuulute sihtrühma.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi. 2019 aasta jaanuarist väljastab maaülikooli avatud ülikool tõendeid ja tunnistusi elektroonilisel kujul, kui koolitusele registreerunu pole avaldanud enne koolituse algust eraldi soovi paberkandjal dokumendiks. Koolituse lõpetamist kinnitav dokument saadetakse elektrooniliselt koolitusele registreerumisel märgitud e-posti aadressil peale koolituse lõppu. |
|
Registreerumine on lõppenud |