AU.528 Toiduhügieen ja -ohutus, algasteAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg07.10.2022
Maht6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormveebiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Katrin Laikoja
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv37
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
Õpingute alustamise tingimused
 
Õpiväljundidkoolitusel osalenu
- teab toiduhügieenialaste õigusaktide nõudeid, toidukäitleja kohustusi ja vastutust;
- tunneb toiduhügieeni ning enesekontrolli põhimõtted (sh eeltingimusprogramme ja HACCP);
- oskab arvestada mikroorganismide kasvu ja paljunemist mõjutavate teguritega;
- tunneb peamisi toiduainete kaudu levivaid haiguseid;
- tunneb füüsikalise, keemilise ja mikrobioloogilise saastumise allikaid;
- tunneb seadmete ja ruumide puhastamise ning desinfitseerimise võimalusi, kahjuritõrjet;
- tunneb isikliku hügieeni nõudeid ja nende täitmise olulisust.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
- toitu käsitlevad õigusaktid;
- toiduhügieeni põhimõtted;
- toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus;
- enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP;
- mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid;
- toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
- puhastamine, desinfitseerimine;
- tootmisruumide korrashoid;
- kahjuritõrje;
- isiklik hügieen.
6Katrin Laikoja
 
Õppematerjalid
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 07.10.2024 18:22