| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 29.03.2019 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56/1 õppeklassis A 303 (III korrus) http://avatudylikool.emu.ee
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja parklas. Veenduge, et Te ei pargiks lubadega piirkonda! |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 kohvipaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.40 paus 13.40 - 15.10 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med) veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja |
|
Hinnainfo | Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta.
NB! Teavitame! Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav! . |
Maksimaalne osalejate arv | 31 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Saada ülevaade tootmishügieeni mõjutavatest teguritest ning toidu käitlemisettevõtte sanitatsiooni (koristamine, desinfitseerimine jms.) korraldamise alustest. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu omab ülevaadet tootmishügieeni põhimõtetest, tunneb olulisemaid toidupatogeene, tunneb Listeria monocytogenes'i kui tootmishügieeni mõjutavat faktorit ning on saanud teadmised probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalustest. Lisaks omab ülevaadet toidu saastumisest k.a ristsaastumisest ja selle vältimise võimalustest, teab tootmisruumide ehituslike aspektide seost ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga, mõistab hügieenitsoonide vajalikkust ja seost personalihügieeniga, on tutvunud riknemist põhjustavast mikrofloorast koosnevate biokilede tekkepõhjuste, avastamise ja likvideerimisega. Tunneb käitlemisettevõtte sanitatsiooni põhimõtteid ja korraldust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Seadusandlusest tulenevad nõuded tootmishügieenile ja toidu ohutusele; Tootmishügieeni eesmärgid, korraldus ja head tavad; Tootmishügieeni seosed toidu ohutuse ja -kvaliteediga; Tootmishügieeni mõjutavad faktorid; Personali hügieeni tähtsus tootmishügieeni tagamisel; Seadmete ja hoonete hügieeniline disain, hügieenitsoonide vajalikkus; Biokirmed tootmiskeskkonnas ja nende tuvastamise ja hävitamise võimalused; Tootmishügieeniga enim seotud mikrobiolooglised ohud; Toidu ohutust enim mõjutavad toidupatogeenid; Tootmiskeskkonnas puhtuse tagamine, sanitatsiooni põhimõtted; Tootmishügieeni probleemsete kohtade tuvastamise võimalused; Hügieeniproovide võtmine, laboratooriumisse saatmine ning analüüsitulemuste tõlgendamine; Tootmiskeskkonnas Listeria monocytogenes tuvastamine ja likvideerimine. | 6 | Mati Roasto |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumisega avaldate soovi osaleda käesoleval koolitusel. Enne registreerumist palume veenduda, et kuulute sihtrühma.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi. 2019 aasta jaanuarist väljastab maaülikooli avatud ülikool tõendeid ja tunnistusi elektroonilisel kujul, kui koolitusele registreerunu pole avaldanud enne koolituse algust eraldi soovi paberkandjal dokumendiks. Koolituse lõpetamist kinnitav dokument saadetakse elektrooniliselt koolitusele registreerumisel märgitud e-posti aadressil peale koolituse lõppu. |
|
Registreerumine on lõppenud |