| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | - |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikooli ruumides Tartus või Tellija ruumides. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Koolituse toimumise aeg ja ajakava lepitakse kokku Tellijaga. |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med) veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja |
|
Hinnainfo | Koolitus on tasuline: finanseeritud projektipõhiselt või Tellija poolt |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (100984) õppeaine VL.1228 Toiduainete säilitamise ja konserveerimise alused (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Koolituse tellinud ettevõtte töötajad. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Osata teostada toidu kestvuskatseid ning tunda toidu säilimisaegade määramise aluseid. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - teab toidu säilimisajaga seonduvaid termineid ning nende tähendust; - on tutvunud seonduva seadusandlusega ning oskab seadusandlust õigesti tõlgendada; - tunneb toidu säilimisaega mõjutavaid olulisi tegureid; - mõistab "Kõlblik kuni" ja "Parim enne" tähendust ning vastavate tähtpäevade kasutamise korda toidualase teabe esitamisel tarbijale; - on tutvunud toidu riknemise viisidega ning toidu mikrobioloogiliste kriteeriumitega; - tunneb toidu säilimisaja määramise otseseid ja kaudseid meetodeid ning teab toidu kestvuskatsete teostamise aluseid. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Toidu säilitamisnõuete määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid Toidu säilimisaega mõjutavad tegurid "Kõlblik kuni" või "Parim enne" Toidu riknemise viisid Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid Toidu säilimisaja määramise etapid, ametlikud kestvuskatsed Toidu säilimisaegade määramisega seonduvad proovivõtukavad Toidu säilimisaja pikendamise võimalused | 6 | Mati Roasto |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Koolituse tellimiseks võta ühendust: Eesti Maaülikooli avatud ülikool Fr. R. Kreutzwaldi 56/1 (Tehnikamaja) 51006 Tartu tel 731 3174, 731 3275, 731 3175 e-post: avayl@emu.ee http://avatudylikool.emu.ee |
|
|