AU.535 Toidu säilitamisnõuete määramineAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg04.09.2020
Maht6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormlähiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Mati Roasto
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv34
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
Õpingute alustamise tingimused
 
ÕpiväljundidKoolitusel osalenu:
- teab toidu säilimisajaga seonduvaid termineid ning nende tähendust;
- on tutvunud seonduva seadusandlusega ning oskab seadusandlust õigesti tõlgendada;
- tunneb toidu säilimisaega mõjutavaid olulisi tegureid;
- mõistab "Kõlblik kuni" ja "Parim enne" tähendust ning vastavate tähtpäevade kasutamise korda toidualase teabe esitamisel tarbijale;
- on tutvunud toidu riknemise viisidega ning toidu mikrobioloogiliste kriteeriumitega;
- tunneb toidu säilimisaja määramise otseseid ja kaudseid meetodeid ning teab toidu kestvuskatsete teostamise aluseid.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
Toidu säilitamisnõuete määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine
Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus
Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
Toidu säilimisaega mõjutavad tegurid
"Kõlblik kuni" või "Parim enne"
Toidu riknemise viisid
Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid
Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid
Toidu säilimisaja määramise etapid, ametlikud kestvuskatsed
Toidu säilimisaegade määramisega seonduvad proovivõtukavad
Toidu säilimisaja pikendamise võimalused
6Mati Roasto
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise lisainfo
Piirarv on täis
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 07.10.2024 17:11