| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 04.09.2020 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub Eesti Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.
------------ BBB KASUTUSJUHEND TÄIENDUSÕPPIJALE: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf
Koolitusel osalemiseks vajate: - kiiret internetiühendust (võimalusel kaabliga, mitte wifi), - kõrvaklappe või kõlareid, rääkimiseks mikrofoni (aga ei pea rääkima, oma küsimused saate kirja panna ka sõnumivahetuse aknasse) - Google Chrome veebibrauserit (Sobivad ka Firefox, Opera ja Safari. Teiste veebilehitsejaga võib esineda probleeme helikvaliteedis ning ekraanijagamisel. Internet Exploreriga (Edgega) BBB ei tööta!!!) - koolituse ajal meili vaatamise võimalust (õppematerjalid, testid) - meilie saadetud individuaalse osavõtulehe digiallkirjastamise võimalust. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Koolitus toimub Eesti Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 paus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med) veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja |
|
Hinnainfo | Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja see on sihtrühma kuulujatele tasuta.
NB! Teavitame! Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (100984) õppeaine VL.1228 Toiduainete säilitamise ja konserveerimise alused (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav! . |
Maksimaalne osalejate arv | 34 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Osata teostada toidu kestvuskatseid ning tunda toidu säilimisaegade määramise aluseid. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - teab toidu säilimisajaga seonduvaid termineid ning nende tähendust; - on tutvunud seonduva seadusandlusega ning oskab seadusandlust õigesti tõlgendada; - tunneb toidu säilimisaega mõjutavaid olulisi tegureid; - mõistab "Kõlblik kuni" ja "Parim enne" tähendust ning vastavate tähtpäevade kasutamise korda toidualase teabe esitamisel tarbijale; - on tutvunud toidu riknemise viisidega ning toidu mikrobioloogiliste kriteeriumitega; - tunneb toidu säilimisaja määramise otseseid ja kaudseid meetodeid ning teab toidu kestvuskatsete teostamise aluseid. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Toidu säilitamisnõuete määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid Toidu säilimisaega mõjutavad tegurid "Kõlblik kuni" või "Parim enne" Toidu riknemise viisid Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid Toidu säilimisaja määramise etapid, ametlikud kestvuskatsed Toidu säilimisaegade määramisega seonduvad proovivõtukavad Toidu säilimisaja pikendamise võimalused | 6 | Mati Roasto |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumisega avaldate soovi osaleda käesoleval koolitusel. Enne registreerumist palume veenduda, et kuulute sihtrühma.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi.
Vt. Eesti Maaülikooli täiendusõppe kord: http://avatudylikool.emu.ee/et/taiendusoppekorraldus/ |
|
Piirarv on täis |