| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 19.02.2021 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. . Juhise, kuidas BBB keskkonda siseneda ja seda kasutada leiate vajadusel aadressilt: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf . BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele. . Koolitusel osalemiseks vajate: - kiiret internetiühendust (võimalusel kaabliga, mitte wifi), - kõrvaklappe või kõlareid, rääkimiseks mikrofoni (aga ei pea rääkima, oma küsimused saate kirja panna ka sõnumivahetuse aknasse) - Google Chrome veebibrauserit (Sobivad ka Firefox, Opera ja Safari. Teiste veebilehitsejaga võib esineda probleeme helikvaliteedis ning ekraanijagamisel. Internet Exploreriga (Edgega) BBB ei tööta!!!) - koolituse ajal meili vaatamise võimalust (õppematerjalid, testid) - meilie saadetud individuaalse osavõtulehe digiallkirjastamise võimalust. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Koolitus toimub Eesti Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . -----------------------
KURSUS ON TÄITUNUD! Soovi korral olete oodatud registreeruma ootejärjekorda kirjutades aadressil: karin.kiss@emu.ee
-------------------- . Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 paus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med) veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja |
|
Hinnainfo | Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja see on sihtrühma kuulujatele tasuta.
NB! Teavitame! Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi (VTA), abisummas 120 eurot.
Kui ettevõttel VTA vaba jääki ei ole, siis tuleb osalejal sama summa tasuda ise. VTA jääki saab kontrollida riigiabi registrist, aadressil: https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigiabi
Erandkorras on ettevõtetel (kelle VTA on täitunud) võimalik esitada enne koolituse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab koolituse korraldajalt). Riigiabi taotluse alusel hüvitab PRIA (tulenevalt ettevõtte suurusest) 50-70% koolituse maksumusest ning ülejäänud summa tuleb tasuda osalejal/ettevõttel endal. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (100984) õppeaine VL.1228 Toiduainete säilitamise ja konserveerimise alused (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav!
PS. Selle programmi raames ei toetata tegevusi kalandustoodete tootmise ja töötlemise valdkonnas, kuna kalandus- ja vesiviljelustooteid ei loeta põllumajandustooteks ning nendega seotud tegevusi toetatakse Euroopa kalandusfondi raames. |
Maksimaalne osalejate arv | 35 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Osata teostada toidu kestvuskatseid ning tunda toidu säilimisaegade määramise aluseid. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - teab toidu säilimisajaga seonduvaid termineid ning nende tähendust; - on tutvunud seonduva seadusandlusega ning oskab seadusandlust õigesti tõlgendada; - tunneb toidu säilimisaega mõjutavaid olulisi tegureid; - mõistab "Kõlblik kuni" ja "Parim enne" tähendust ning vastavate tähtpäevade kasutamise korda toidualase teabe esitamisel tarbijale; - on tutvunud toidu riknemise viisidega ning toidu mikrobioloogiliste kriteeriumitega; - tunneb toidu säilimisaja määramise otseseid ja kaudseid meetodeid ning teab toidu kestvuskatsete teostamise aluseid. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Toidu säilitamisnõuete määramisega seonduv seadusandlus ja selle tõlgendamine Toidu säilimisajaga seonduvad terminid ning nende tähendus Toidus mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid Toidu säilimisaega mõjutavad tegurid "Kõlblik kuni" või "Parim enne" Toidu riknemise viisid Toidu mikrobioloogilised kriteeriumid Toidu säilimisaja määramise otsesed ja kaudsed meetodid Toidu säilimisaja määramise etapid, ametlikud kestvuskatsed Toidu säilimisaegade määramisega seonduvad proovivõtukavad Toidu säilimisaja pikendamise võimalused | 6 | Mati Roasto |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL!
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.
Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) õppeinfosüsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi.
Vt. Eesti Maaülikooli täiendusõppe kord: http://avatudylikool.emu.ee/et/taiendusoppekorraldus/ |
|
Piirarv on täis |