AU.538 Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanisAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg -
Maht6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormlähiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Katrin Laikoja
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
Õpiväljundidkoolitusel osalenu
- teab mõisteid allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt;
- tunneb õigusaktidest tulenevaid kohustusi toidukäitlejatele, sh märgistamisele;
- oskab kajastada allergeenidega seonduvat enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis ning rakendada ohutusabinõusid tootmises;
- teab vigu allergeenide käitlemisel ning oskab neid ennetada.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
- mõisted (allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt);
- toiduallergia ja tsöliaakia esinemisest Eestis;
- õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine (määrus
1169/2011, PõM määrus 24, vead märgistamisel, RASFF);
- allergeenid enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis;
- allergeenide juhtimine ettevõttes;
- vead käitlemisel, ennetamine.
6Katrin Laikoja
 
Õppematerjalid
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise lisainfo
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 11.02.2025 22:45