| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | - |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikooli ruumides Tartus või Tellija ruumides. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Koolituse toimumise aeg ja ajakava lepitakse kokku Tellijaga. |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hinnainfo | Koolitus on tasuline: finanseeritud projektipõhiselt või Tellija poolt |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Koolituse tellinud ettevõtte töötajad. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Ülevaade toiduallergeenidest, toiduallergeenidega seotud ohtudest ja allergeeniohjest toidukäitlemise ettevõttes. |
|
Õpiväljundid | koolitusel osalenu - teab mõisteid allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt; - tunneb õigusaktidest tulenevaid kohustusi toidukäitlejatele, sh märgistamisele; - oskab kajastada allergeenidega seonduvat enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis ning rakendada ohutusabinõusid tootmises; - teab vigu allergeenide käitlemisel ning oskab neid ennetada. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - mõisted (allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt); - toiduallergia ja tsöliaakia esinemisest Eestis; - õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine (määrus 1169/2011, PõM määrus 24, vead märgistamisel, RASFF); - allergeenid enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis; - allergeenide juhtimine ettevõttes; - vead käitlemisel, ennetamine. | 6 | Katrin Laikoja |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine õppetööl. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Koolituse tellimiseks võta ühendust: Eesti Maaülikooli avatud ülikool Fr. R. Kreutzwaldi 56/1 (Tehnikamaja) 51006 Tartu tel 731 3174, 731 3275, 731 3175 e-post: avayl@emu.ee http://avatudylikool.emu.ee/ |
|
|