| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 29.05.2020 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub veebiseminarina BigBlueButton keskkonnas (BBB). |
Õppekeskkonna kirjeldus | Koolitus toimub veebiseminarina BigBlueButton keskkonnas (BBB). |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 paus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö . Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. Koolituse keskkonda sisenemise aadress ja juhised saadetakse koolitusele registreerunutele enne koolitust registreerumisel märgitud kontaktmeilile. ------------ BBB KASUTUSJUHEND TÄIENDUSÕPPIJALE: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hinnainfo | Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta.
NB! Teavitame! Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav! . |
Maksimaalne osalejate arv | 35 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Ülevaade toiduallergeenidest, toiduallergeenidega seotud ohtudest ja allergeeniohjest toidukäitlemise ettevõttes. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu - teab mõisteid allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt; - tunneb õigusaktidest tulenevaid kohustusi toidukäitlejatele, sh märgistamisele; - oskab kajastada allergeenidega seonduvat enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis ning rakendada ohutusabinõusid tootmises; - teab vigu allergeenide käitlemisel ning oskab neid ennetada. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - mõisted (allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt); - toiduallergia ja tsöliaakia esinemisest Eestis; - õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine (määrus 1169/2011, PõM määrus 24, vead märgistamisel, RASFF); - allergeenid enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis; - allergeenide juhtimine ettevõttes; - vead käitlemisel, ennetamine. | 6 | Katrin Laikoja |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine õppetööl |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumisega avaldate soovi osaleda käesoleval koolitusel. Enne registreerumist palume veenduda, et kuulute sihtrühma.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi (digitaalsel kujul).
Vt. Eesti Maaülikooli täiendusõppe kord: http://avatudylikool.emu.ee/et/taiendusoppekorraldus/ |
|
Registreerumine on lõppenud |