AU.538 Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanisAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg08.10.2021
Maht6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormlähiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Katrin Laikoja
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv25
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
Õpingute alustamise tingimused
 
ÕpiväljundidKoolitusel osalenu
- teab mõisteid allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt;
- tunneb õigusaktidest tulenevaid kohustusi toidukäitlejatele, sh märgistamisele;
- oskab kajastada allergeenidega seonduvat enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis ning rakendada ohutusabinõusid tootmises;
- teab vigu allergeenide käitlemisel ning oskab neid ennetada.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
- mõisted: toiduallergia, toidutalumatus, ristkontakt;
- infoallikad, sh CXC 80-2020
- toiduallergia ja tsöliaakia esinemisest Eestis;
- õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine: määrused 1169/2011, 828/2014, 2021/382, PõM määrus 24;
- allergeenid enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis;
- allergeenide juhtimine ettevõttes;
- vead käitlemisel, märgistamisel, ennetamine.
6Katrin Laikoja
 
Õppematerjalid
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 07.10.2024 16:21