AU.538 Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanisAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg16.09.2022
Maht6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormveebiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Katrin Laikoja
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv35
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
Õpingute alustamise tingimused
 
ÕpiväljundidKoolitusel osalenu
- teab mõisteid allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt;
- tunneb õigusaktidest tulenevaid kohustusi toidukäitlejatele, sh märgistamisele;
- oskab kajastada allergeenidega seonduvat enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis ning rakendada ohutusabinõusid tootmises;
- teab vigu allergeenide käitlemisel ning oskab neid ennetada.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
- mõisted: toiduallergia, toidutalumatus, ristkontakt;
- infoallikad, sh CXC 80-2020
- toiduallergia ja tsöliaakia esinemisest Eestis;
- õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine: määrused 1169/2011, 828/2014, 2021/382, PõM määrus 24;
- allergeenid enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis;
- allergeenide juhtimine ettevõttes;
- vead käitlemisel, märgistamisel, ennetamine.
6Katrin Laikoja
 
Õppematerjalid
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 02.12.2022 01:21