| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 26.10.2017 - 27.10.2017 |
Maht | 12 akadeemilist tundi (9 tundi auditoorset, 3 tundi praktikat), 0,5 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56/1 avatud ülikooli õppeklass A 303 (III korrus)
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja Torni ühiselamu poolses parklas. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Ajakava mõlemal päeval 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 kohvipaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli VLI toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hinnainfo | Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta.
NB! Teavitame! Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav! . |
Maksimaalne osalejate arv | 34 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Õppida välja töötama ja juurutama ettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerima ja ajakohastama. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; - oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; - tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; - oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; - oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; - teab riskihindamise põhimõtteid; - oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; - oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; - tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise nõudeid; - teab auditi põhimõtted, oskab ette valmistuda siseauditiks; - oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust; - oskab dokumenteerida auditi tegevusi, leidusid ja mittevastavusi; - tunneb siseauditi järeltegevusi. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus; - juhendmaterjalid ja infoallikad; - HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; - töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine, sh praktilised harjutused; - ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine, harjutus; - riskihindamise põhimõtted, harjutus; - KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine, harjutus; - seire kehtestamine, seirelehe koostamine; - enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine; - süsteemi tõendustegevuses; - auditi põhimõtted, ettevalmistus siseauditiks, praktiline töö enesekontrolliplaani dokumentatsiooniga; - eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine; - HACCP põhimõtete auditeerimine; - auditi tegevuste, leidude, mittevastavuste dokumenteerimine; - siseauditi järeltegevused ja lõpetamine.
Praktilised ülesanded: | 12 | Katrin Laikoja |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid |
|
Nõuded lõpetamiseks | mõlemal koolituspäeval osalemine ja testi edukas sooritamine |
Õpiväljundite saavutatuse hindamise viis | Mitteeristav |
Hindamismeetodid | teadmiste test |
Hindamiskriteeriumid | vähemalt 51% õigeid vastuseid |
|
Väljastatav dokument | tunnistus |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise tähtaeg | 24.10.2017 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumisega avaldate soovi osaleda käesoleval koolitusel. Enne registreerumist palume veenduda, et kuulute sihtrühma. |
|
Registreerumine on lõppenud |