AU.541 Aiandus mitteaianduskonsulendile - köögiviljakasvatusAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg27.03.2019 - 17.04.2019
Maht43 akadeemilist tundi (24 tundi auditoorset, 12 tundi praktikat, 7 tundi iseseisvat tööd), 1,75 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormlähiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Priit Põldma
Katrin Jõgar
Kaire Loit
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv20
 
Õppekava rühmAiandus
Eesmärk
 
ÕpiväljundidKöögiviljakasvatuse mooduli läbinu teab:
- millised on peamised köögiviljade liigid ja sordid, sordi valiku põhimõtted;
- katmikalad ja vahekultuurid köögiviljakasvatuses;
- milliseid ravim ja maitsetaimi kasvatatakse;
- millised on peamised kasvatusviisid, sh mahekasvatuses ning milliseid agrotehnilisi võtteid sealjuures rakendatakse;
- millistest allikatest otsida põhjalikumat informatsiooni ja juhendeid köögiviljakasvatusest.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
Peamised köögiviljade liigid avamaal ja katmikalal kasvatamiseks.
Katmikalade jaotus ning tehnoloogia valik vastavalt katmikala tüübile
Köögiviljakultuurid kasvuhoones: kurk, tomat, salatid. Agrotehnilised võtted ja kasvatusviisid, sh. mahekasvatus.
Konsulendi nõustamisoskuse arendamine.

Praktikum: katmikala kurgi, salatite ja maitsetaimede kasvatamine. Õpe tootmisettevõttes Grüne Fee Eesti AS, (Lohkva).
Köögiviljakultuuride kahjurid ja nende tõrje.
Kahjurite bioloogilise tõrje võimalused.

Masintehnoloogiad avamaal ja katmikalal. Erinevad seadmed ja masinad tööde hõlbustamiseks.
Kastmis- ja väetamis tehnoloogiad/seadmed katmikalal, Kliimakontrolli automaatika.
Maitsetaimede ja erikultuuride kasvatamine katmikalal ja avamaal.
Maitsetaimede ja erikultuuride kasvatamine katmikalal ja avamaal. Vahekultuurid ja nende kasutamise võimalused köögiviljakasvatuses

Praktika tootmisettevõttes (Kambja vald, Külitse) Köögiviljakultuurid kasvuhoones ja avamaal: kurk, tomat, kapsad, jne. Agrotehnilised võtted ja kasvatusviisid, katmikalal kasutatav tehnika, kahjustajate seire
Köögiviljakultuuride haigused ja nende diagnostika.
Bioloogilise tõrje võimalused.
43Priit Põldma, Katrin Jõgar, Kaire Loit
 
Nõuded lõpetamiseks
Õpiväljundite saavutatuse hindamise viisMitteeristav
Hindamismeetodid
Hindamiskriteeriumid
 
Väljastatav dokumenttunnistus/tõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise tähtaeg21.03.2019
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 16.03.2025 23:46