| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 21.03.2019 |
Maht | 4 akadeemilist tundi (4 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Tartu Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56/1 auditoorium A 303 |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Infopäev Ravimite vastutustundlik kasutamine veisekasvatuses
10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 kohvipaus 12.00 - 13.30 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Piret Kalmus | PhD, EMÜ Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi kliinilise veterinaarmeditsiini õppetooli dotsent |
|
Hinnainfo | Infopäev toimub programmi "Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse valdkonnas" raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Veterinaarmeditsiin (398) õppeaine VL.1161 Karja tervis ja keskkond (2 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Põllumajandustoodete tootmise, töötlemise või turustamisega, põllumajandusmaa hooldamisega, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega, sealhulgas toidu valmistamise või töötlemisega, või metsa majandamisega seotud või nimetatud tegevusega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja, eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja, metsa majandamisega tegelev füüsiline isik ja toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õiguslik juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja. Lisaks valdkonna teenindamisega tegelejad (nt loomasööda, veterinaarravimite müüjad), oma ettevõtte tegevusvaldkonda laiendada soovijad, põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide juhatuse liikmed ja töötajad ning kõik teemast huvitatud isikud.
Infopäev toimub programmi "Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse valdkonnas" raames.
Programmi eesmärk on tõsta loomakasvatussektoris (v.a. vesiviljelus) tegelevate ettevõtjate ja töötajate teadmiste taset teemadel, mis on seotud põllumajandusloomade pidamise, söötmise, heaolu, tervise, taudiennetuse, aretuse ja geneetiliste ressursside säilitamise, ohutu ja kvaliteetse sööda, ning esmase töötlemise kaudu lisandväärtuse loomisega. |
|
Õppekava rühm | Veterinaaria |
Eesmärk | Omandada oskus karjas esinevate haiguste registreerimiseks ja andmete lihtsamaks analüüsiks, olla teadlik vasikate haigustest, udarapõletike tõrjest ning ravivõtetest. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma. |
|
Õpiväljundid | - oskab tõhusalt registreerida karjas esinevaid haiguseid ja - oskab läbi viia lihtsamat andmete analüüsi - teab vasikate haiguste ja udarapõletike tõrje ning ravivõtteid võtteid - oskab analüüsida kinnisperioodiaegse udararavi tõhusust |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Infopäev Ravimite vastutustundlik kasutamine veisekasvatuses
Ravikulude vähendamine läbi karjatervise programmide Karjas levivate haiguste registreerimine ja analüüs Vasikate enamlevinud haiguste avastamine ning ravivõtted Udarapõletike avastamine ning ravivõtted Kinnisperioodiaegne udarapõletike tõrje | 4 | |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise tähtaeg | 18.03.2019 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumisega avaldate soovi antud õppetöös osaleda. Enne kui registreerute, palun veenduge, et kuulute sihtrühma (vt. infot eespool). Registreerumine on avatud kuni registreerumistähtaja lõpuni või kuni grupi täitumiseni. Tegevus toimub programmi "Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse valdkonnas" raames ning on sihtrühmale tasuta.
Infopäev toimub, kui grupp komplekteerub, st. osalejaid peab olema vähemalt 10. Kui grupp ei komplekteeru, siis üritus ei toimu, registreerunud osaleda soovijaid teavitatakse. |
|
Registreerumine on lõppenud |