| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 02.02.2018 |
Maht | 7 akadeemilist tundi (7 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool Fr.R.Kreutzwaldi 56/1 (tehnikamaja) avatud ülikooli õppeklass A303 (III korrus). http://avatudylikool.emu.ee/
Autoga koolitusele saabujatele - parkida saab maaülikooli spordihoone parklas või tehnikamaja tornühiselamupoolses parklas. NB! Jälgige parkimist korraldavaid märke! |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 11.45 kohvipaus 11.45 - 13.15 õppetöö 13.15 - 13.45 paus (lõuna) 13.45 - 15.00 õppetöö 15.00 - 15.10 paus 15.10 - 16.10 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med), veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 70 eurot |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Veterinaarmeditsiin (398) õppeaine VL.1168 Toidu- ja tootmishügieen (6 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Kala ja kalatoodete käitlejad. |
Maksimaalne osalejate arv | 30 |
|
Õppekava rühm | Tervise ja heaolu interdistsiplinaarne õppekavarühm |
Eesmärk | Toiduohutuse ja toidu tootmishügieeni kontspetsioonist ülevaate saamine kala ja kalatoodete tootmisel. Tutvumine kala- ja kalatoodete säilimisaegade määramise põhimõtetega ning L. monocytogenes kestvuskatsete teostamise reeglitega. |
|
Õpiväljundid | Täiendusõppeprogrammi läbinud õppija: - on saanud ülevaate toiduohutuse tagamise põhimõtetest kala ja kalatoodete käitlemisel ning oskab teadmisi rakendada tootmishügieeni k.a. sanitatsiooni planeerimisel ning teostamisel; - teab kala- ja kalatoodete säilimisaegade määramise põhimõtteid ning oskab neid rakendada ametlike kestvuskatsete planeerimisel ning ellu viimisel; - on teadlik L. monocytogenes'ga seonduvate kestvuskatsete vajadusest toodete puhul, mis patogeeni kasvu soodustavad ning vajadusel oskab kestvuskatseid planeerida ning laboranalüüside tulemusi hinnata; - on tutvunud erinevate proovivõtumeetoditega ning oskab hinnata millised neist sobiksid tema ettevõtte proovivõtuskeemidesse. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Toiduohutus ja tootmishügieen Kriitiliste kohtade kaardistamine tootmises Sanitatsiooni põhimõtted Säilimisaegade määramine L. monocytogenes kestvuskatsed Proovivõtu meetodid | 7 | Mati Roasto |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 15 |
Registreerumise tähtaeg | 30.01.2018 |
Registreerumise lisainfo | Koolitus on tasuline.
Täiendusõppijaks arvamise aluseks on osaleda soovija kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis registreerumine vastavale täiendusõppele.
Täiendusõppest loobumise korral teavitada kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil täiendusõppe korraldajat hiljemalt kolm tööpäeva enne õppe alguskuupäeva, vastasel juhul jääb arve tasumise kohustus jõusse. |
|
Piirarv on täis |