AU.561 Eesti traditsioonilised kääritatud joogidAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg13.04.2018 - 27.04.2018
Maht12 akadeemilist tundi (12 tundi auditoorset), 0,5 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormlähiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Rein Lillak
 
Hind (ei lisandu käibemaksu)84 eurot
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv30
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
ÕpiväljundidKursuse läbinu orienteerub jookide kääritamise tehnoloogilistes üldküsimustes, oskab valmistada kodustes tingimustes õlut, siidrit ja veini, oskab varieerida maitsetega ja vältida jookide valmistamisel, säilitamisel ja serveerimisel sageli ettetulevaid elementaarseid vigu.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
Kursus koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Loengu, seminari ja diskussiooni vormis antav teoreetiline osa käsitleb:
- jookide valmistamise ajalugu,
- jookide mõju tervisele,
- toorainet,
- vajaminevaid seadmeid,
- abivahendeid ja lisandeid,
- tehnoloogilist protsessi,
- säilitamist ning jookide serveerimist.

Praktilises osas kinnistatakse saadud teoreetilisi teadmisi praktilise tegevusega. Keskendutakse seadmete ja abivahendite ettevalmistamisele jookide kääritamiseks, õlle ja veini virde valmistamisele ning käärima panemisele.
12Rein Lillak
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt20
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 20.01.2025 15:11