| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 13.04.2018 - 27.04.2018 |
Maht | 12 akadeemilist tundi (12 tundi auditoorset), 0,5 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | . Koolitus toimub Eesti Maaülikool Fr.R.Kreutzwaldi 56/1 (Tehnikamaja) avatud ülikooli õppeklassis. http://avatudylikool.emu.ee
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja Torni ühiselamu poolses parklas. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Ajakava mõlemal koolituspäeval: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 lõunapaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 kohvipaus 13.45 - 15.15 õppetöö . |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Rein Lillak | Ph.D.; Eesti Maaülikooli taimekasvatuse ja taimebioloogia õppetooli lektor |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 84 eurot |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (100984) õppeaine VL.1174 Jookide tehnoloogia alused (6 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Kõik õlle, veini ja siidri valmistamisest huvitatud isikud. |
Maksimaalne osalejate arv | 30 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Marjade ja puuviljade küllus meie aedades, põldudel ja metsades ning nende tavapärase kasutamisega (moosideks, kompottideks, mahlaks) seotud piirangud loovad hea aluse kääritatud jookidel baseeruva väiketootmise arenguks Eestis. Kursuse eesmärgiks on anda õppuritele teadmisi fermentatsiooni olemusest, erinevate toorainete omadustest, tehnoloogilistest protsessidest ning jookide säilitamise ja serveerimise põhimõtetest. Läbi koolituste soovime kaasa aidata selle põneva valdkonna populaarsuse tõusule ning Eesti majanduskeskkonna mitmekesistamisele. |
|
Õpiväljundid | Kursuse läbinu orienteerub jookide kääritamise tehnoloogilistes üldküsimustes, oskab valmistada kodustes tingimustes õlut, siidrit ja veini, oskab varieerida maitsetega ja vältida jookide valmistamisel, säilitamisel ja serveerimisel sageli ettetulevaid elementaarseid vigu. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Kursus koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast. Loengu, seminari ja diskussiooni vormis antav teoreetiline osa käsitleb: - jookide valmistamise ajalugu, - jookide mõju tervisele, - toorainet, - vajaminevaid seadmeid, - abivahendeid ja lisandeid, - tehnoloogilist protsessi, - säilitamist ning jookide serveerimist.
Praktilises osas kinnistatakse saadud teoreetilisi teadmisi praktilise tegevusega. Keskendutakse seadmete ja abivahendite ettevalmistamisele jookide kääritamiseks, õlle ja veini virde valmistamisele ning käärima panemisele. | 12 | Rein Lillak |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 20 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL!
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.
Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) õppeinfosüsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse. |
|
Registreerumine on lõppenud |