AU.561 Eesti traditsioonilised kääritatud joogidAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg13.04.2018 - 27.04.2018
Maht12 akadeemilist tundi (12 tundi auditoorset), 0,5 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppetöö vormauditoorne õpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Rein Lillak
 
Hind (ei lisandu käibemaksu)84 eurot
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
Maksimaalne osalejate arv30
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
ÕpiväljundidKursuse läbinu orienteerub jookide kääritamise tehnoloogilistes üldküsimustes, oskab valmistada kodustes tingimustes õlut, siidrit ja veini, oskab varieerida maitsetega ja vältida jookide valmistamisel, säilitamisel ja serveerimisel sageli ettetulevaid elementaarseid vigu.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
Kursus koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Loengu, seminari ja diskussiooni vormis antav teoreetiline osa käsitleb:
- jookide valmistamise ajalugu,
- jookide mõju tervisele,
- toorainet,
- vajaminevaid seadmeid,
- abivahendeid ja lisandeid,
- tehnoloogilist protsessi,
- säilitamist ning jookide serveerimist.

Praktilises osas kinnistatakse saadud teoreetilisi teadmisi praktilise tegevusega. Keskendutakse seadmete ja abivahendite ettevalmistamisele jookide kääritamiseks, õlle ja veini virde valmistamisele ning käärima panemisele.
12Rein Lillak
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt20
Registreerumise lisainfoKursusel osalemiseks on vajalik eelregistreerimine.

Registreerumine kestab kuni registreerimisaja lõpuni või grupi täitumiseni. Juhul, kui grupp ei täitu, lükkub koolitus edasi või jääb ära. Kõiki registreerunud saavad enne kursuse algust infokirja registreerumisel märgitud e-kirja aadressil.

Täiendusõppest loobumise korral teavitage palun sellest täiendusõppe korraldajat (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) vähemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Vastasel juhul jääb arve tasumise kohustus jõusse.

Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 18.11.2018 14:56