| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 25.01.2019 - 15.02.2019 |
Maht | 12 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset, 6 tundi praktikat), 0,5 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | . Koolitus toimub Eesti Maaülikool Fr.R.Kreutzwaldi 56/1 (Tehnikamaja) avatud ülikooli õppeklassis 303. http://avatudylikool.emu.ee
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja Torni ühiselamu poolses parklas.
Tallinna poolt bussiga tulijad saavad väljuda otse Tehnikamaja ees asuvas peatuses "Tartu Näitused". Samast peatusest (üle tänava) on võimalik ka Tallinna bussile minna (kui olete ostnud pileti väljumisega "Tartu Näitused"). |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Koolitus toimub kahe 6-tunnise õppepäevana 25. jaanuaril ja 15. veebruaril 2019.
Ajakava mõlemal päeval: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 lõunapaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 kohvipaus 13.45 - 15.15 õppetöö . |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Rein Lillak | Ph.D.; Eesti Maaülikooli taimekasvatuse ja taimebioloogia õppetooli lektor |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 84 eurot |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (100984) õppeaine VL.1174 Jookide tehnoloogia alused (6 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Kõik õlle, veini ja siidri valmistamisest huvitatud isikud. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Marjade ja puuviljade küllus meie aedades, põldudel ja metsades ning nende tavapärase kasutamisega (moosideks, kompottideks, mahlaks) seotud piirangud loovad hea aluse kääritatud jookidel baseeruva väiketootmise arenguks Eestis. Kursuse eesmärgiks on anda õppuritele teadmisi fermentatsiooni olemusest, erinevate toorainete omadustest, tehnoloogilistest protsessidest ning jookide säilitamise ja serveerimise põhimõtetest. Läbi koolituste soovime kaasa aidata selle põneva valdkonna populaarsuse tõusule ning Eesti majanduskeskkonna mitmekesistamisele. |
|
Õpiväljundid | Kursuse läbinu orienteerub jookide kääritamise tehnoloogilistes üldküsimustes, oskab valmistada kodustes tingimustes õlut, siidrit ja veini, oskab varieerida maitsetega ja vältida jookide valmistamisel, säilitamisel ja serveerimisel sageli ettetulevaid elementaarseid vigu. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Otsime vastuseid küsimustele: - Millal ja millest sai jookide kääritamine alguse? - Kas veini joomine on kasulik või kahjulik? - Milline tooraine sobib veini valmistamiseks ning kuidas seda valida? - Kuidas ja millest koduköögis valmistada õlut? - Millised sedamed, abivahendid ja lisandid on kodustes tingimustes jookide valmistamiseks vajalikud? - Kuidas toimub õlle ja veini valmistamise tehnoloogiline protsess? - Mida jälgida ning millal, milleks ja millega sekkuda? - Kuidas lisada põnevust st kuidas varieerida maitseid? - Kuidas kääritatud jooke säilitada ja serveerida?
... ja proovime kohe päriselt ära õlle- ja veiniteoks vajalike seadmete ettevalmistamise, virde valmistamise ning käärima panemise. | 12 | Rein Lillak |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 15 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL!
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.
Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) süsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi. 2019 aasta jaanuarist väljastab maaülikooli avatud ülikool tõendeid ja tunnistusi elektroonilisel kujul, kui koolitusele registreerunu pole avaldanud enne koolituse algust eraldi soovi paberkandjal dokumendiks. Koolituse lõpetamist kinnitav dokument saadetakse elektrooniliselt koolitusele registreerumisel märgitud e-posti aadressil peale koolituse lõppu. |
|
Registreerumine on lõppenud |