AU.561 Eesti traditsioonilised kääritatud joogidAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg25.01.2019 - 15.02.2019
Maht12 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset, 6 tundi praktikat), 0,5 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppetöö vormauditoorne õpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Rein Lillak
 
Hind (ei lisandu käibemaksu)84 eurot
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
ÕpiväljundidKursuse läbinu orienteerub jookide kääritamise tehnoloogilistes üldküsimustes, oskab valmistada kodustes tingimustes õlut, siidrit ja veini, oskab varieerida maitsetega ja vältida jookide valmistamisel, säilitamisel ja serveerimisel sageli ettetulevaid elementaarseid vigu.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
Otsime vastuseid küsimustele:
- Millal ja millest sai jookide kääritamine alguse?
- Kas veini joomine on kasulik või kahjulik?
- Milline tooraine sobib veini valmistamiseks ning kuidas seda valida?
- Kuidas ja millest koduköögis valmistada õlut?
- Millised sedamed, abivahendid ja lisandid on kodustes tingimustes jookide valmistamiseks vajalikud?
- Kuidas toimub õlle ja veini valmistamise tehnoloogiline protsess?
- Mida jälgida ning millal, milleks ja millega sekkuda?
- Kuidas lisada põnevust st kuidas varieerida maitseid?
- Kuidas kääritatud jooke säilitada ja serveerida?

... ja proovime kohe päriselt ära õlle- ja veiniteoks vajalike seadmete ettevalmistamise, virde valmistamise ning käärima panemise.
12Rein Lillak
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt15
Registreerumise lisainfoREGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL!

Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.

Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) süsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.

Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse.

NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi.
2019 aasta jaanuarist väljastab maaülikooli avatud ülikool tõendeid ja tunnistusi elektroonilisel kujul, kui koolitusele registreerunu pole avaldanud enne koolituse algust eraldi soovi paberkandjal dokumendiks.
Koolituse lõpetamist kinnitav dokument saadetakse elektrooniliselt koolitusele registreerumisel märgitud e-posti aadressil peale koolituse lõppu.
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 23.07.2019 02:17