AU.561 Eesti traditsioonilised kääritatud joogidAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg25.01.2019 - 15.02.2019
Maht12 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset, 6 tundi praktikat), 0,5 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppetöö vormauditoorne õpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Rein Lillak
 
Hind (ei lisandu käibemaksu)84 eurot
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
ÕpiväljundidKursuse läbinu orienteerub jookide kääritamise tehnoloogilistes üldküsimustes, oskab valmistada kodustes tingimustes õlut, siidrit ja veini, oskab varieerida maitsetega ja vältida jookide valmistamisel, säilitamisel ja serveerimisel sageli ettetulevaid elementaarseid vigu.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
Otsime vastuseid küsimustele:
- Millal ja millest sai jookide kääritamine alguse?
- Kas veini joomine on kasulik või kahjulik?
- Milline tooraine sobib veini valmistamiseks ning kuidas seda valida?
- Kuidas ja millest koduköögis valmistada õlut?
- Millised sedamed, abivahendid ja lisandid on kodustes tingimustes jookide valmistamiseks vajalikud?
- Kuidas toimub õlle ja veini valmistamise tehnoloogiline protsess?
- Mida jälgida ning millal, milleks ja millega sekkuda?
- Kuidas lisada põnevust st kuidas varieerida maitseid?
- Kuidas kääritatud jooke säilitada ja serveerida?

... ja proovime kohe päriselt ära õlle- ja veiniteoks vajalike seadmete ettevalmistamise, virde valmistamise ning käärima panemise.
12Rein Lillak
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt15
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 31.03.2020 09:47