| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 15.03.2018 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56/1 avatud ülikooli õppeklass 303 (III korrus) http://avatudylikool.emu.ee
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja Torni ühiselamu poolses parklas. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | KOOLITUSE TOIMUMISE KUUPÄEVA MUUDATUS! KOOLITUS TOIMUB 14. märtsi ASEMEL 15. märtsil 2018!!!
Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 lõunapaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 70 eurot |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Kala ja kalatoodete käitlejad. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Õppida välja töötama ja juurutama kalakäitlemisettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerima ja ajakohastama. |
|
Õpiväljundid | Täiendusõppeprogrammi läbinud õppija: - teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; - oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; - teab eeltingimusprogramme enesekontrollisüsteemi osana; - tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; - oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; - oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; - teab riskihindamise põhimõtteid; - oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; - oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; - tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise põhimõtteid; - teab auditi põhimõtted, oskab ette valmistuda siseauditiks; - oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust; - oskab dokumenteerida auditi tegevusi, leidusid ja mittevastavusi; - tunneb siseauditi järeltegevusi. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus; Juhendmaterjalid ja infoallikad; Eeltingimusprogrammid enesekontrollisüsteemi osana; HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine; Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine; Riskihindamise põhimõtted; KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine; Seire kehtestamine; Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine; Auditi põhimõtted, ettevalmistumine siseauditiks; Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine; HACCP põhimõtete auditeerimine; Auditi tegevuste, leidude, mittevastavuste dokumenteerimine; Siseauditi järeltegevused ja lõpetamine. | 6 | Katrin Laikoja |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös ja arvestulikule tulemusele sooritatud test. |
Õpiväljundite saavutatuse hindamise viis | Mitteeristav |
Hindamismeetodid | test |
Hindamiskriteeriumid | vähemalt 51% õigeid vastuseid |
|
Väljastatav dokument | tunnistus |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 15 |
Registreerumise lisainfo | Koolitus on tasuline.
Täiendusõppijaks arvamise aluseks on osaleda soovija kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis registreerumine vastavale täiendusõppele.
Täiendusõppest loobumise korral teavitada kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil täiendusõppe korraldajat hiljemalt kolm tööpäeva enne õppe alguskuupäeva, vastasel juhul jääb arve tasumise kohustus jõusse. |
|
Registreerumine on lõppenud |