| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | - |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikooli ruumides Tartus või Tellija ruumides. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Koolituse toimumise aeg ja ajakava lepitakse kokku Tellijaga. |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hinnainfo | Koolitus on tasuline: finanseeritud projektipõhiselt või Tellija poolt |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Koolituse tellinud ettevõtte töötajad- kala ja kalatoodete käitlejad. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Õppida välja töötama ja juurutama kalakäitlemisettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerima ja ajakohastama. |
|
Õpiväljundid | Täiendusõppeprogrammi läbinud õppija: - teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; - oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; - teab eeltingimusprogramme enesekontrollisüsteemi osana; - tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; - oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; - oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; - teab riskihindamise põhimõtteid; - oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; - oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; - tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise põhimõtteid; - teab auditi põhimõtted, oskab ette valmistuda siseauditiks; - oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust; - oskab dokumenteerida auditi tegevusi, leidusid ja mittevastavusi; - tunneb siseauditi järeltegevusi. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus; Juhendmaterjalid ja infoallikad; Eeltingimusprogrammid enesekontrollisüsteemi osana; HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine; Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine; Riskihindamise põhimõtted; KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine; Seire kehtestamine; Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine; Auditi põhimõtted, ettevalmistumine siseauditiks; Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine; HACCP põhimõtete auditeerimine; Auditi tegevuste, leidude, mittevastavuste dokumenteerimine; Siseauditi järeltegevused ja lõpetamine. | 6 | Katrin Laikoja |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös ja arvestulikule tulemusele sooritatud test. |
Õpiväljundite saavutatuse hindamise viis | Mitteeristav |
Hindamismeetodid | test |
Hindamiskriteeriumid | vähemalt 51% õigeid vastuseid |
|
Väljastatav dokument | tunnistus |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Koolituse tellimiseks võta ühendust: Eesti Maaülikooli avatud ülikool Fr. R. Kreutzwaldi 56/1 (Tehnikamaja) 51006 Tartu tel 731 3174, 731 3275, 731 3175 e-post: avayl@emu.ee http://avatudylikool.emu.ee |
|
|