| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 15.04.2019 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56/1 avatud ülikooli õppeklass 303 (III korrus) http://avatudylikool.emu.ee
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja Torni ühiselamu poolses parklas. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | KOOLITUS JÄÄB HUVILISTE VÄHESUSE TÕTTU ÄRA.
Soovi korral olete oodatud 20. septembrile 2019 planeeritud samasisulisele koolitusele "Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine toidukäitlemisettevõttes". Info selle koolituse kohta ja lingi registreerumiseks leiab aadressilt: https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AY.VP&id_ay_programm=9962&id_ay_toimumine=13084&systeemi_seaded=3,1,12,1, . Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 lõunapaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 70 eurot |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Kala ja kalatoodete käitlejad. Koolitus sobib enesetäiendamiseks ka kõigile teistele toiduvaldkonna esindajatele (näiteid toome kalakäitlejate kontekstist). |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Õppida välja töötama ja juurutama kalakäitlemisettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerima ja ajakohastama. |
|
Õpiväljundid | Täiendusõppeprogrammi läbinud õppija: - teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; - oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; - teab eeltingimusprogramme enesekontrollisüsteemi osana; - tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; - oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; - oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; - teab riskihindamise põhimõtteid; - oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; - oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; - tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise põhimõtteid; - teab auditi põhimõtted, oskab ette valmistuda siseauditiks; - oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust; - oskab dokumenteerida auditi tegevusi, leidusid ja mittevastavusi; - tunneb siseauditi järeltegevusi. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus; Juhendmaterjalid ja infoallikad; Eeltingimusprogrammid enesekontrollisüsteemi osana; HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine; Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine; Riskihindamise põhimõtted; KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine; Seire kehtestamine; Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine; Auditi põhimõtted, ettevalmistumine siseauditiks; Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine; HACCP põhimõtete auditeerimine; Auditi tegevuste, leidude, mittevastavuste dokumenteerimine; Siseauditi järeltegevused ja lõpetamine. | 6 | Katrin Laikoja |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise tähtaeg | 07.04.2019 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL!
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.
Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) süsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi. 2019 aasta jaanuarist väljastab maaülikooli avatud ülikool tõendeid ja tunnistusi elektroonilisel kujul, kui koolitusele registreerunu pole avaldanud enne koolituse algust eraldi soovi paberkandjal dokumendiks. Koolituse lõpetamist kinnitav dokument saadetakse elektrooniliselt koolitusele registreerumisel märgitud e-posti aadressil peale koolituse lõppu. |
|
Registreerumine on lõppenud |