| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 06.04.2018 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool Kreutzwaldi 56/1 avatud ülikooli õppeklass 303 (III korrus) http://avatudylikool.emu.ee
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või tehnikamaja Torni ühiselamu poolses parklas. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 lõunapaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Tiiu Rand | Veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo peaspetsialist |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 70 eurot |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (100984) õppeaine VL.1228 Toiduainete säilitamise ja konserveerimise alused (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Toidu käitlejad sh kõik toidu märgistamisest ja toidu reklaamist huvitatud isikud (jätkukoolitus neile, kes on juba kursis toidualase teabe esitamise kohustuslike üksikasjadega). |
Maksimaalne osalejate arv | 30 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Koolituse eesmärgiks on anda ülevaade kohustusliku ja vabatahtliku toidualase teabe esitamise nõuetest toidu märgistamisel, reklaamis ja toodete esitlemisel ning selgitada näidetega eksitavat toidualast teavet. |
|
Õpiväljundid | Koolituse läbinu on saanud ülevaate kohustusliku ja vabatahtliku toidualase teabe esitamise nõuetest toidu märgistamisel ning toidualase teabe kasutamisest reklaamis ja toodete esitlemisel. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Toidualast teavet käsitlevad õigusnormid
Mõisted, millest räägime
Toidualase teabe esitamise üldnõuded - teabe esitamise eesmärk - teabe esitamise kohustus ja vastutus - kohustuslik ja vabatahtlik teave - kohustusliku teabe kättesaadavus ja paigutus, sh tähemärgisuurus ja loetavus - keelenõuded - kaugmüük
Kohustusliku toidualase teabe üksikasjad - kohustuslike andmete loetelu, sh: - toidu nimetus - allergiat või talumatust põhjustavate ainete või toodete esitamine - koostisosade koguse märkimine - minimaalse säilimisaja tähtpäev, tarvitamise tähtpäev ning külmutamise tähtpäev - päritoluriik või lähtekoht - toitumisalane teave
Vabatahtlik toidualane teave, sh: - gluteenivaba, laktoosivaba, vegan - vabatahtlikud väited (E-ainete vaba jt) - toitumis- ja tervisealased väited
Eksitava toidualase teabe esitamise üldised piirangud. Näited eksitavast teabest | 6 | Tiiu Rand |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 15 |
Registreerumise lisainfo | Koolitus on tasuline.
Täiendusõppijaks arvamise aluseks on osaleda soovija kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis registreerumine vastavale täiendusõppele.
Täiendusõppest loobumise korral teavitada kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil täiendusõppe korraldajat hiljemalt kolm tööpäeva enne õppe alguskuupäeva, vastasel juhul jääb arve tasumise kohustus jõusse. |
|
Registreerumine on lõppenud |