| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 19.01.2018 |
Maht | 8 akadeemilist tundi (8 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikooli Kreutzwaldi 56/1 (Tehnikamaja) õppehoone III korruse klass 303. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | 9.00-10.30 õppetöö 10.30-10.45 kohvipaus 10.45-12.15 õppetöö 12.15-12.45 lõunapaus 12.45-14.15 õppetöö 14.15-14.30 kohvipaus 14.30-16.00 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med), veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna lektor |
|
Hinnainfo | Tellimuskoolitus. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Ei |
|
Sihtrühm | Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt komplekteeritud koolitusrühm. |
Maksimaalne osalejate arv | 31 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Tõsta toidukäitlejate teadlikkust HACCP-põhise enesekontrollisüsteemi verifitseerimise olulisusest ning anda teadmised verifitseerimistegevuste läbiviimiseks. |
|
Õpiväljundid | Koolituse läbinu mõistab enesekontrollikohustust, tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi, enesekontrollisüsteemi verifitseerimise ja valideerimine tegevusi, oskab ette valmistada ja läbi viia enesekontrollisüsteemi auditit ja järeltegevusi, tunneb säilimisaegade määramise põhimõtteid ning oskab tõendada toidu ohutust ja sanitatsiooni efektiivsust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi Verifitseerimine ja valideerimine Euroopa Komisjoni juhend eeltingimuste ja HACCP kohta Enesekontrollisüsteemi audit verifitseerimismeetodina Säilimisaegade õigsuse tõendamine Toiduohutuse verifitseerimine Listeria monocytogenes näitel Sanitatsiooni efektiivsuse tõendamine (pindade puhtus nii mikroobide kui allergeenide suhtes) | 8 | Mati Roasto, Katrin Laikoja |
|
Nõuded lõpetamiseks | Aktiivne osalemine õppetöös ja testi sooritamine. |
Õpiväljundite saavutatuse hindamise viis | Mitteeristav |
Hindamismeetodid | Test. |
Hindamiskriteeriumid | 51 % vastustest peavad olema õiged. |
|
Väljastatav dokument | tunnistus |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 1 |
|
Piirarv on täis |