| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 30.10.2020 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. . Juhise, kuidas BBB keskkonda siseneda ja seda kasutada leiate vajadusel aadressilt: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf . BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 paus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hinnainfo | Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames ja on sihtrühma kuulujatele tasuta.
NB! Teavitame! Antud koolitustegevuses osalemine on osaleja jaoks vähese tähtsusega abi. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Täienduskoolitusest võib osa võtta: - põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja; - toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja; - põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad); - isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta; - põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav! . |
Maksimaalne osalejate arv | 40 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Saada ülevaade enesekontrolli olemusest ja toiduhügieeni tagamise võtetest toidu käitlemisel eraelamus. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Kuulumine sihtrühma. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - teab eraelamus toidu valmistamisega seonduvaid õigusaktide nõudeid, sh toidukäitleja kohustusi (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutust; - oskab juhendi põhjal koostada enesekontrolliplaani (sh teab eeltingimusprogrammide ja HACCP süsteemi olemust); - tunneb toiduhügieeni põhimõtteid ning peamisi toidupatogeene (sh kasvu ja paljunemist) mõjutavaid tegureid; - tunneb füüsikalise, keemilise ja mikrobioloogilise saastumise allikaid ja ennetamise võimalusi; - teab puhastamise ja desinfitseerimise eesmärke ja võimalusi; - teab isikliku hügieeni nõudeid ning neist kinnipidamise olulisust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Eraelamus toidu valmistamine Toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus Enesekontrolliplaani koostamise juhend, enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP Toiduhügieeni põhimõtted Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine Puhastamine, desinfitseerimine Toidukäitlemisruumi korrashoid, kahjuritõrje Isiklik hügieen | 6 | Katrin Laikoja |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine õppetööl. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Registreerumisega avaldate soovi osaleda käesoleval koolitusel. Enne registreerumist palume veenduda, et kuulute sihtrühma.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi.
Vt. Eesti Maaülikooli täiendusõppe kord: http://avatudylikool.emu.ee/et/taiendusoppekorraldus/ |
|
Registreerumine on lõppenud |