AU.582 Allergeeniohje kalakäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanisAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg25.01.2019
Maht6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppevormlähiõpe
Õppekeeleesti keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Katrin Laikoja
 
Hind (ei lisandu käibemaksu)70 eurot
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
ÕpiväljundidTäiendusõppeprogrammi läbinud õppija:
- teab mõisteid allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt;
- tunneb õigusaktidest tulenevaid kohustusi toidu sh kala ja kalatoodete käitlejatele, sh märgistamisele;
- oskab kajastada allergeenidega seonduvat enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis ning rakendada ohutusabinõusid tootmises;
- teab vigu allergeenide käitlemisel ning oskab neid ennetada.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
- mõisted (allergeen, allergia, toiduallergia, toidutalumatus, toiduallergeenid, ristkontakt);
- toiduallergia ja tsöliaakia esinemisest Eestis;
- õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine (määrus 1169/2011, PõM määrus 24, vead märgistamisel, RASFF);
- allergeenid enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis;
- allergeenide juhtimine ettevõttes;
- vead käitlemisel, ennetamine.
6Katrin Laikoja
 
Õppematerjalid
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise lisainfo
Registreerumine on lõppenud
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 10.11.2024 18:23