| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 11.10.2018 - 12.10.2018 |
Maht | 16 akadeemilist tundi (8 tundi auditoorset, 8 tundi praktikat), 0,5 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub Tartus, aadressil Fr. R. Kreutzwaldi 56/5 (Maaülikooli Toidumaja). http://vl.emu.ee/et/struktuur/toiduainete-tehnol..
Autoga saabujatel palume jälgida liiklust korraldavaid märke. Ülikoolilinnakus on võimalik parkida spordihoone või Tehnikamaja parklas. Veenduge, et ei pargiks lubadega piirkonda! Tallinna poolt bussiga tulijad saavad väljuda otse Tehnikamaja ees asuvas peatuses "Tartu Näitused". Samast peatusest (üle tänava) on võimalik ka Tallinna bussile minna (kui olete ostnud pileti väljumisega "Tartu Näitused").
Lähima majutusvõimaluse leiate soovi ja vajaduse korral maaülikooli ühiselamust "Hostel Torn". Asub Tehnikamaja kõrval. Täpsema info aadressil: http://yhikas.emu.ee/hostel Teiste Tartu linnas pakutavate majutusvõimalustega saab tutvuda aadressil: http://www.visittartu.com/et/majutus |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | --------------------- Koolitus "Lihatoodete väiketöötlemine" on põllumajanduskonsulentidele suunatud koolitusprogrammi "Põllumajandussaaduste töötlemine konsulendile" kolmas moodul. ---------------------
Koolitus "Lihatoodete väiketöötlemine" toimub Tartus, aadressil Fr. R. Kreutzwaldi 56/5 (Maaülikooli Toidumaja laborid).
Ajakava mõlemal koolituspäeval: 10.00 - 12.15 õppetöö 12.15 - 13.00 lõunapaus (Tehnikamaja kohvikus) 13.00 - 14.30 õppetöö 14.30 - 14.45 paus 14.45 - 17.00 õppetöö
-------------------- Kaks päeva kestev koolitus on tervik ja eeldab osalemist mõlemal koolituspäeval! |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Riina Soidla | Kõrgharidus ja vähemalt kolmeaastane töökogemus vastava mooduli teemal (vastaval erialal töötamine, osalemine lektorina koolitustel või teadusprojektides). |
| Kristi Kerner | Kõrgharidus ja vähemalt kolmeaastane töökogemus vastava mooduli teemal (vastaval erialal töötamine, osalemine lektorina koolitustel või teadusprojektides). |
| Marek Tepper | Kõrgharidus ja vähemalt kolmeaastane töökogemus vastava mooduli teemal (vastaval erialal töötamine, osalemine lektorina koolitustel või teadusprojektides). |
|
Hinnainfo | Sihtrühmale on osalemine tasuta.
Koolituse tellijaks on PRIA. Tegevust finantseeritakse Eesti maaelu arengukava (MAK) 2014-2020 vahenditest. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Ei |
|
Sihtrühm | - Isikud, kellele on kutseseaduses sätestatud alusel ja korras antud konsulendi kutse ja kellel on kehtiv konsulendi kutsetunnistus; - Isikud, kellele kutseseaduse alusel ja korras antud konsulendi kutsetunnistuse kehtivuse lõppemisest ei ole möödunud rohkem kui 12 kuud; - Isikud, kes on Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse § 71 lg 1 sätestatud valikumenetluse kohaselt valitud nõustamisteenuse osutajaga lepingulises suhtes ning tegelevad põllu- või maamajandusliku nõustamisteenuse osutamisega. |
Maksimaalne osalejate arv | 12 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Täienduskoolituse eesmärk on anda konsulendile, kes ei ole spetsialiseerunud toiduainete väiketöötlemisele ülevaade lihatoodete väiketöötlemise võimalustest ja praktikatest kujul, mis võimaldaks tal hinnata vastava tootmise sobivust väikese ja keskmise suurusega ettevõtjale, hinnata peamisi riske ning kaasata nõustamisse vajalikke spetsialiste või juhatada täiendavate infoallikate ja õppimisvõimalusteni. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Koolitusel osaleja peab vastama maaeluministri 15. mai 2015. a määruses nr 61 „Nõustajate koolitustoetus“ kehtestatud nõuetele, ning peab valdama eesti keelt väga heal tasemel. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu teab: - peamisi toodete tüüpe ning tootearenduse võimalusi lihatoodete väiketöötlemises; - millised on peamised tehnoloogilised protsessid ning vajadused ruumide, seadmete, materjalide ja tööjõu osas; - millised on tootmise alustamiseks vajalikud teadmised ja praktilised oskused ning allikad ja võimalused nende teadmiste ja kogemuste omandamiseks; - peamisi riskifaktoreid, mis on nt seotud toorainega, toiduohutusega, tööohutusega jm; - peamisi turge ja turustamisvõimalusi. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Lihaturu ülevaade Liha kui tooraine ja seda mõjutavad tegurid Lihatoodete klassifikatsioon Värske liha käitlemine (lihavalmistised, lihalõikus, pakendamine jne) Lihalõikus. Liha hinna kalkulatsioon ja hinda mõjutavad tegurid, lihavalmistised Vorsti- ja suitsulihatoodete tehnoloogia: tooraine ettevalmistamine Vorstide valmistamise praktilised tööd Lihatoodete sensoorne analüüs | 16 | Riina Soidla, Kristi Kerner, Marek Tepper |
|
Õppematerjalid | - Õppejõudude poolt koolituse läbiviimiseks koostatud ettekanded, lühikonspektid, praktiliste tööde juhendid ja vormid, töölehed, grupitöö materjalid. - Lihatehnoloogia praktilised tööd (2013) http://haridusinfo.innove.ee/UserFiles/Kutseharidus/%C3%95ppekava/Lihatehnoloogia_praktilised_tood.pdf - Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejale. 2. osa, Liha töötlemine,http://www.digar.ee/arhiiv/et/raamatud/16270 |
|
Nõuded lõpetamiseks | Koolitusmooduli eduka lõpetamise eelduseks on täies mahus ja aktiivne osalemine mõlema koolituspäeva õppetöös ning mooduli lõpus sooritatud arvestustöö. |
Õpiväljundite saavutatuse hindamise viis | Mitteeristav |
Hindamismeetodid | Koolitusmoodul lõpeb arvestustööga, milleks on test ja millele järgneb rühmaarutelu. Arvestustööde hindamist teostavad ja sellele järgnevat arutelu viivad läbi õpet läbiviinud õppejõud. |
Hindamiskriteeriumid | Õpiväljundite saavutatuse hindamiskriteeriumiks on arvestatud või mittearvestatud.
Arvestustöö loetakse sooritatuks kui esitatud vastustest 51% on õiged ning õppija on osalenud testile järgnenud arutelus. Ebaõnnestunud soorituse korral või mõjuvate põhjuste ilmnemisel antakse osalejale võimalus arvestustöö uuestisooritamiseks etteantud aja jooksul. Kui töö saab ka peale lisavõimaluse andmist negatiivse hinnangu, loetakse moodul mittearvestatuks. |
|
Väljastatav dokument | tunnistus |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 5 |
Registreerumise tähtaeg | 08.10.2018 |
Registreerumise lisainfo | TEAVITUS:
Täienduskoolitus rahastatakse nõustajate koolitustoetusena, mis määratletakse kui RIIGIABI osalejatele, juhul kui koolitusel osaleja ise on ettevõtja või mõne ettevõtja töötaja, osanik, aktsionär, liige või juhtorgani liige.
Kursusel osalemiseks on vajalik kuuluda määratletud sihtrühma ning registreeruda kursusele elektrooniliselt maaülikooli õppeinfosüsteemi kaudu. Registreerumise õnnestumist kinnitab registreerumisel märgitud e-kirja aadressil saabunud kinnituskiri.
Registreerumine kestab kuni registreerimisaja lõpuni või grupi täitumiseni. Juhul, kui grupp ei täitu, lükkub koolitus edasi või jääb ära. Kõiki registreerunud saavad enne kursuse algust infokirja registreerumisel märgitud e-kirja aadressil.
Täiendusõppest loobumise korral teavitage palun sellest täiendusõppe korraldajat (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) vähemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui täienduskoolitus on täiendusõppijale tasuta ja õppes osaleda soovija ei teavita koolituse korraldajat oma loobumisest õigeaegselt, on ülikoolil õigus esitada koolitusele registreerunule isikupõhine arve tehtud kulutuste katteks. |
|
Registreerumine on lõppenud |