| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 07.12.2018 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikooli Kreutzwaldi 56/1 (Tehnikamaja) õppehoone III korruse klass 303. http://avatudylikool.emu.ee/ |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Ajakava: 10:00 - 10:25 Saabumine, hommikukohv 10:25 - 10:30 Sissejuhatus 10:30 - 11:15 Mikrobioloogilised meetodid ning nõudmised EL-is (Marika Urke) 11:15 - 12:00 ISO Standardid laboritele (Marika Urke) 12:00 - 12:30 Metoodikate valiku põhimõtted (k.a. kiirmeetodid) (Marika Urke) 12:30 - 12:45 I osa kokkuvõte, küsimused (Marika Urke) 12:45 - 13:30 Lõunasöök 13:30 - 14:30 Toidu mikrobioloogia ja säilimisajad (Mati Roasto) 14:30 - 15:30 Valmistoitude kestvuskatsed L. monocytogenes'e suhtes (Mati Roasto) 15:30 - 15:45 Kokkuvõte, küsimused (Mati Roasto)
Koolitusele registreerumise info: Inge Suviste (inge@toiduliit.ee) |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Mati Roasto | Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med) veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja |
| Marika Urke | Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist |
|
Hinnainfo | Tellimuskoolitus. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Ei |
|
Sihtrühm | Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt komplekteeritud koolitusrühm. |
Maksimaalne osalejate arv | 23 |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Tutvustada toidu mikrobioloogilisi meetodeid ning nende valiku põhimõtteid ja laboritele esitatavaid nõudeid. Anda ülevaade toidu säilimisaja määramise põhimõtetest ning kestvuskatsete läbiviimisest k.a. L. monocytogenes'e suhtes. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - on saanud ülevaate mikrobioloogilistest meetoditest ning nõudmistest EL-is; - saab ülevaate ISO standarditest laboritele; - tunneb metoodikate valiku põhimõtted (k.a. kiirmeetodid); - on teadlik toidu säilimisaja määramise põhimõtetest ning selle seosest proovide võtmise ja laboratoorsete analüüside valikuga; - tunneb L. monocytogenes' e suhtes valmistoitude kestvuskatsete tegemise põhimõtteid ning oskab laboratoorsete analüüside tulemusi hinnata. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Mikrobioloogilised meetodid ning nõudmised EL-is ISO Standardid laboritele Metoodikate valiku põhimõtted (k.a. kiirmeetodid) | 3 | Marika Urke |
| Toidu mikrobioloogia ja säilimisajad Valmistoitude kestvuskatsed L. monocytogenes'e suhtes Proovide võtmise põhimõtted seoses kestvuskatsetega Laboratoorsete analüüside tulemuste hindamine | 3 | Mati Roasto |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 1 |
|
Piirarv on täis |