| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 23.10.2019 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 õppeklassis A 305 (III korrus) http://avatudylikool.emu.ee |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | ÕPPETÖÖ TOIMUB VENE KEELES! . Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 lõunapaus (lõunat saab süüa tehnikamaja I korrusel asuvas kohvikus) 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö
Kursuse teemad vene keeles: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/Avatud%20Ylikool/T%D0%B5%D0%BC%D1%8B%20%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%B0.pdf |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | vene keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Hilja Pillisner | Eesti Maaülikooli avatud ülikooli koostööpartner, Dokumendiabi OÜ |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 70 eurot |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Koolitus sobib enesetäiendamiseks kõigile toiduvaldkonna spetsialistidele, kes soovivad asuda oma ettevõttes välja töötama ja juurutama enesekontrollisüsteemi. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Õppida välja töötama ja juurutama ettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerima ja ajakohastama. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; - oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; - tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; - oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; - oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; - teab riskide analüüsimise põhimõtteid; - oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; - oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; - tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise nõudeid; - teab auditi põhimõtted; - oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus - Juhendmaterjalid ja infoallikad - HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi - Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine - Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine - Riskide analüüsimine - KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine - Seire kehtestamine - Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine - Süsteemi tõendustegevused - Auditi põhimõtted - Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine - HACCP põhimõtete auditeerimine | 6 | Hilja Pillisner |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 8 |
Registreerumise tähtaeg | 21.10.2019 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL!
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.
Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) süsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi. 2019 aasta jaanuarist väljastab maaülikooli avatud ülikool tõendeid ja tunnistusi elektroonilisel kujul, kui koolitusele registreerunu pole avaldanud enne koolituse algust eraldi soovi paberkandjal dokumendiks. Koolituse lõpetamist kinnitav dokument saadetakse elektrooniliselt koolitusele registreerumisel märgitud e-posti aadressil peale koolituse lõppu. |
|
Registreerumine on lõppenud |