AU.617 Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine toidukäitlemisettevõttesAbi
Pealehele
 
Toimumisaeg -
Maht6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP
ToimumiskohtTartu linn
Toimumiskoha info
Õppekeskkonna kirjeldus
Toimumise ajakava ja lisainfo
 
Õppetöö vormauditoorne õpe
Õppekeeleesti keel, vene keel
ÕppejõudNimiÕppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Katrin Laikoja
Hilja Pillisner
 
Hinnainfo
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjaleJah
 
Täiendusõppeprogramm on seotud
 
Sihtrühm
 
Õppekava rühmToiduainete töötlemine
Eesmärk
 
ÕpiväljundidKoolitusel osalenu:
- teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus;
- oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad;
- tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi;
- oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti;
- oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid;
- teab riskide analüüsimise põhimõtteid;
- oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi;
- oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe;
- tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise nõudeid;
- teab auditi põhimõtted;
- oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust.
 
SisuTeemaMaht tundidesÕppejõud
- Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus
- Juhendmaterjalid ja infoallikad
- HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi
- Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine
- Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine
- Riskide analüüsimine
- KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine
- Seire kehtestamine
- Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine
- Süsteemi tõendustegevused
- Auditi põhimõtted
- Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine
- HACCP põhimõtete auditeerimine
6Katrin Laikoja, Hilja Pillisner
 
Õppematerjalid
 
Nõuded lõpetamiseks
 
Väljastatav dokumenttõend
 
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt10
Registreerumise lisainfo
Eesti Maaülikooli infosüsteemid. Leht koostatud 01.10.2020 16:35