| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | - |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Eesti Maaülikooli ruumides Tartus või Tellija ruumides. |
Õppekeskkonna kirjeldus | Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivates õpperuumides, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastavad tervisekaitse- ja ohutusnõuetele. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | Koolituse toimumise aeg ja ajakava lepitakse kokku Tellijaga.
Kursuse teemad vene keeles: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/Avatud%20Ylikool/T%D0%B5%D0%BC%D1%8B%20%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%B0.pdf |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel, vene keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor Viib läbi eestikeelseid toiduhügieeni-alaseid koolitusi. |
| Hilja Pillisner | Eesti Maaülikooli avatud ülikooli koostööpartner, Dokumendiabi OÜ Viib läbi venekeelseid toiduhügieeni-alaseid koolitusi. |
|
Hinnainfo | Koolitus on tasuline: finanseeritud projektipõhiselt või Tellija poolt |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Koolituse tellinud ettevõtte töötajad. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Õppida välja töötama ja juurutama ettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerima ja ajakohastama. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; - oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; - tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; - oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; - oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; - teab riskide analüüsimise põhimõtteid; - oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; - oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; - tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise nõudeid; - teab auditi põhimõtted; - oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| - Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus - Juhendmaterjalid ja infoallikad - HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi - Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine - Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine - Riskide analüüsimine - KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine - Seire kehtestamine - Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine - Süsteemi tõendustegevused - Auditi põhimõtted - Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine - HACCP põhimõtete auditeerimine | 6 | Katrin Laikoja, Hilja Pillisner |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | Koolituse tellimiseks võta ühendust: Eesti Maaülikooli avatud ülikool Fr. R. Kreutzwaldi 56/1 (Tehnikamaja) 51006 Tartu tel 731 3174, 731 3275, 731 3175 e-post: avayl@emu.ee http://avatudylikool.emu.ee |
|
|