| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
|
Toimumisaeg | 26.04.2021 |
Maht | 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP |
Toimumiskoht | Tartu linn |
Toimumiskoha info | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. . Juhise, kuidas BBB keskkonda siseneda ja seda kasutada leiate vajadusel aadressilt: http://avatudylikool.emu.ee/userfiles/yksused/avatudylikool/AU/BBB%20kasutusjuhend.pdf . BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele. . Koolitusel osalemiseks vajate: - kiiret internetiühendust (võimalusel kaabliga, mitte wifi), - kõrvaklappe või kõlareid, rääkimiseks mikrofoni (aga ei pea rääkima, oma küsimused saate kirja panna ka sõnumivahetuse aknasse) - Google Chrome veebibrauserit (Sobivad ka Firefox, Opera ja Safari. Teiste veebilehitsejaga võib esineda probleeme helikvaliteedis. Internet Exploreriga (Edgega) BBB ei tööta!!!) - koolituse ajal meili vaatamise võimalust (õppematerjalid). |
Õppekeskkonna kirjeldus | Koolitus toimub maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas. |
Toimumise ajakava ja lisainfo | . Ajakava: 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 lõunapaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö |
|
Õppevorm | lähiõpe |
Õppekeel | eesti keel |
Õppejõud | Nimi | Õppejõu kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus |
| Katrin Laikoja | mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor |
|
Hind (ei lisandu käibemaksu) | 70 eurot |
Hinnainfo | Tasuline koolitus. |
Tulumaksutagastus füüsilisest isikust maksjale | Jah |
|
Täiendusõppeprogramm on seotud | õppekava Toiduainete tehnoloogia (455) õppeaine VL.1250 Toidu tootmishügieen ja järelevalve (4 EAP) õpiväljunditega |
|
Sihtrühm | Koolitus sobib enesetäiendamiseks kõigile toiduvaldkonna spetsialistidele, kes soovivad asuda oma ettevõttes välja töötama ja juurutama enesekontrollisüsteemi. |
|
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Eesmärk | Õppida välja töötama ja juurutama ettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerima ja ajakohastama. |
|
Õpingute alustamise tingimused | Registreerumine koolitusele. |
|
Õpiväljundid | Koolitusel osalenu: - teab, et enesekontroll on toidukäitleja kohustus; - oskab leida juhendmaterjale ja infoallikad; - tunneb HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi; - oskab luua töörühma, koostada tootekirjeldusi ja toorainelehti; - oskab teha ohtude analüüsi ja määrata ennetavaid abinõusid; - teab riskide analüüsimise põhimõtteid; - oskab määrata KKPsid, kriitilisi piire ja korrigeerivaid tegevusi; - oskab kehtestada seiret ja koostada seirelehe; - tunneb enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimise nõudeid; - teab auditi põhimõtted; - oskab auditeerida eeltingimusprogramme/häid hügieenitavasid ning HACCP põhimõtetele vastavust. |
|
Sisu | Teema | Maht tundides | Õppejõud |
| Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus Juhendmaterjalid ja infoallikad HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine Riskide analüüsimine KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine Seire kehtestamine Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine Süsteemi tõendustegevused Auditi põhimõtted Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine HACCP põhimõtete auditeerimine | 6 | Katrin Laikoja |
|
Õppematerjalid | Õppejõu poolt koostatud õppematerjalid. |
|
Nõuded lõpetamiseks | Osalemine auditoorses õppetöös. |
|
Väljastatav dokument | tõend |
|
Kursus toimub, kui osalejaid on vähemalt | 10 |
Registreerumise lisainfo | REGISTREERUMISEGA AVALDATE SOOVI OSALEDA VALITUD KOOLITUSEL JA KINNITATE, ET OLETE TUTVUNUD EESTI MAAÜLIKOOLI TÄIENDUSÕPPE KORRAGA !
Vt. Eesti Maaülikooli täiendusõppe kord: http://avatudylikool.emu.ee/et/taiendusoppekorraldus/
Registreerumine kestab kuni grupi täitumiseni. Kui grupp on täitunud, saate oma osalemissoovist märku anda Eesti Maaülikooli avatud ülikooli e-posti aadressil: avayl@emu.ee või tel 731 3275.
Kõiki registreerunud saavad koolitusele registreerumisel (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) õppeinfosüsteemi poolt automaatselt saadetava kinnituskirja registreerumise õnnestumise kohta ning enne kursuse algust infokirja. Kui koolitus jääb huviliste vähesuse tõttu ära või lükkub edasi, siis saadetakse kõigile registreerunutele (registreerumisel märgitud e-kirja aadressil) sellekohane teavitus.
Täiendusõppest loobumise korral tuleb koolitusele registreerunul sellest täiendusõppe korraldajat teavitada (kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil) hiljemalt kolm tööpäeva enne koolituse alguskuupäeva. Juhul, kui koolitusele registreerunu teavitab koolituse korraldajat õppimisest loobumisest vähem, kui kolm tööpäeva enne koolituse algust või jätab üldse teavitamata, jääb õppeteenustasu tasumise kohustus jõusse.
NB! Koolituse lõpus saavad kõik lõpetajad koolitusel osalemist kinnitava tõendi. |
|
Registreerumine on lõppenud |