| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
Aasta õppekavad 2010/2011 2011/2012 2012/2013 2013/2014 2014/2015 2015/2016 2016/2017 2017/2018 2018/2019 2019/2020 2020/2021 2021/2022 2022/2023 2023/2024 2024/2025 2025/2026 õppeaastal sisseastunutele |
|
|
|
Õppekava kood | 100984 |
Õppekava lühend | TL |
Õppekava nimetus eesti keeles | Toiduainete tehnoloogia |
Õppekava nimetus inglise keeles | Food Technology |
| Vaata eelmisi nimetusi |
Olek | Kinnitatud |
Struktuuriüksus | Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut |
|
Õppeaste | bakalaureuseõpe |
Õppekava EHISe tase | 511 bakalaureuseõpe (3+2) |
ISCED-97 tase | 5A1 |
|
Õppevaldkond | Tehnika, tootmine ja ehitus |
Õppesuund | Tootmine ja töötlemine |
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Õppekavagrupp | Tehnika, tootmine ja tehnoloogia |
|
Õppekeel | eesti |
Õpiväljundite saavutamiseks vajalikud teised keeled | inglise |
Õppevorm | päevaõpe |
Õppesüsteem | Ainesüsteem |
Nominaalkestus | 3 aastat |
Maht (EAP) alates 31.08.2009 | 180 |
|
Antava kraadi nimetus | Tehnikateaduse bakalaureus |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Bachelor of Science in Engineering |
Antava kraadi lühend | BSc |
Lõpetamisel väljastatav dokument | Diplom |
|
Ülikooli nõukogus kinnitamise kuupäev | 26.11.2009 |
Õppe läbiviimise õigus õppekavagrupis | tähtajatu |
Haridus- ja Teadusministeeriumi õppekavade registrisse kandmise kuupäev | 30.11.2009 |
|
Õppekava juhid | Nimi | Alates | Kuni |
| Vilma Tatar | 01.01.2017 | |
| Vaata eelmisi õppekava juhte |
VÕTA nõustajad | Piret Aus |
VÕTA komisjon | Einar Orgmets (esimees), Kristel Peetsalu, Katrin Kaldre, Piret Aus, Vilma Tatar |
Õppekavakomisjon | Nimi | Amet/tiitel | Alates | Kuni |
| Sille Villem | HKScan, tootearendusjuht | 01.10.2019 | |
| Tiina Saron | OÜ Snille omanik | 01.10.2019 | |
| Avo Karus | dotsent | 07.10.2016 | |
| Vilma Tatar | esimees, lektor | 07.10.2016 | |
| Helena Andreson | nooremprofessor | 24.01.2018 | |
| Andres Sats | nooremteadur | 01.10.2019 | |
| Hannes Mootse | OÜ Estover Piimatööstus, tegevjuht | 07.10.2016 | |
| Ivi Jõudu | professor | 07.10.2016 | |
| Tauno Mahla | õpetaja | 07.10.2016 | |
| Mihkel Tammaru | üliõpilane | 19.10.2021 | |
| Paula Elise Paluoja | üliõpilane | 23.11.2023 | |
| Vaata eelmisi liikmeid |
Vastuvõtutingimused |
eesti keeles | Keskharidus või sellele vastav kvalifikatsioon. Lisaks võib ülikooli senat määrata täiendavaid vastuvõtu tingimusi. |
inglise keeles | Secondary School Leaving Certificate, Certificate of Vocational Secondary Education or an equivalent qualification giving access to higher education. University Senate can define specific admission requirements. |
Üldeesmärgid |
eesti keeles | Valmistada ette laiapõhjaliste tehnoloogiaalaste teadmistega spetsialiste toiduainetööstuse või toidu tooteahela muude sektorite jätkusuutlikuks majandamiseks. Õppekava võimaldab bakalaureuseõppe üliõpilastel omandada baasteadmised taimsete ja loomsete toiduainete tootmise tehnoloogiatest, vastavate toidu tooteahelate funktsioneerimisest ning teaduslik-tehnilisest arengust. Omandatav akadeemiline haridus võimaldab jätkata õpinguid magistriõppes, asuda toiduainetööstusse või toidu tooteahela mõnda muusse valdkonda tööle spetsialistina toiduainete tehnoloogia alaseid teadmisi ja oskusi nõudvatel ametikohtadel. |
inglise keeles | The study programme is designed to prepare specialists with broad-based technological knowledge who are qualified for the sustainable managing of the food industry or other sectors of the food supply chain. The Bachelor's programme provides students with fundamental knowledge of technologies used to process food materials of plant and animal origin, the functioning of respective food supply chains as well as scientific and technological development in this subject area. The academic training allows graduates to pursue studies in the Master level or apply for a specialist position in the food industry or other sectors of the food supply chain. |
Õpiväljundid |
eesti keeles | Õppekava edukalt läbinu: 1) omab süsteemset ülevaadet toidutoorme tootmisest, ning oskab hinnata toidu tooteahela terviklikkust toorme tootmisest toiduainete tarbimiseni; 2) tunneb toiduainete töötlemise üldist ajalugu, erialaseid arengusuundi ja oskab neid seostada teaduse ja tehnika progressi, kultuuriliste eripärade ning ühiskondlike ja eetiliste aspektidega; 3) omab süsteemset ülevaadet toiduainete tehnoloogia põhimõistetest, teoreetilistest ja tehnilistest printsiipidest, erialase uurimistöö meetoditest ning oskab neid seostada siduserialadega; 4) tunneb üldisel tasemel erinevate toiduainete tootmise tehnoloogiaid, neis kasutatavaid protsesse ja seadmeid ning toiduainete kvaliteedi ja ohutusega seotud aspekte; 5) suudab individuaalselt või meeskonnatööna otstarbekalt lahendada toiduainete tehnoloogias ja toidu tooteahelas esile kerkivaid küsimusi; 6) mõistab teadmiste olulisust, oskab rakendada tehnoloogia ja tehnika uurimismeetodeid, koguda ja kriitiliselt hinnata erialast informatsiooni, on võimeline suuliselt ja kirjalikult selgitama toidu tooteahela ja toiduainete tootmisega seotut eesti või mõnes eriala jaoks olulises võõrkeeles; 7) oskab analüüsida omandatud eriala interdistsiplinaarseid seoseid toorme tootmise, tehnika, toitumise, tervise jt valdkondadega; 8) on valmis ühistegevuseks, elukestvaks enesetäiendamiseks ja õpingute jätkamiseks magistriõppes. |
inglise keeles | The graduate will have: 1) systematic knowledge of the raw food materials of plant and animal origin, and recognition of the integrity of the food supply chain from farm to fork; 2) basic knowledge of the history of food processing and the technological developments in this area, and the ability to relate it to the advances of science and technology, cultural diversity, social issues and ethical considerations; 3) knowledge and understanding of the basic concepts as well as, theoretical and technological principles of food technology and relevant research methods, and the ability to transfer the learned principles to any other process in the food industry; 4) basic knowledge of different food production technologies, processes and equipment, including the aspects of food quality and safety; 5) the ability to effectively solve problems related to food technology and the food supply chain in both individual and team oriented environments; 6) understanding of the importance of professional knowledge; ability to use relevant research methods and techniques; ability to gather and critically evaluate information; skills in presenting information about the food supply chain and food production both orally and in writing in Estonian or in a major foreign language; 7) ability to analyse the acquired knowledge in an interdisciplinary context (raw materials of animal and plant origin, technologies, nutrition, health, and other subject areas); 8) willingness to participate in collective action, commitment to lifelong learning, and pursuing a Master's degree. |
|
|
|
Aasta õppekavad 2010/2011 2011/2012 2012/2013 2013/2014 2014/2015 2015/2016 2016/2017 2017/2018 2018/2019 2019/2020 2020/2021 2021/2022 2022/2023 2023/2024 2024/2025 2025/2026 õppeaastal sisseastunutele |