| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
Aasta õppekavad 2005/2006 2006/2007 2007/2008 2008/2009 2009/2010 2010/2011 2011/2012 2012/2013 2013/2014 2014/2015 2015/2016 2016/2017 2017/2018 2018/2019 2019/2020 õppeaastal sisseastunutele |
|
|
|
Õppekava kood | 455 |
Õppekava statistika kood | 7622217 |
Õppekava lühend | TLm |
Õppekava nimetus eesti keeles | Toiduainete tehnoloogia |
Õppekava nimetus inglise keeles | Food Technology |
| Vaata eelmisi nimetusi |
Olek | Kinnitatud |
Struktuuriüksus | Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut |
|
Õppeaste | magistriõpe |
Õppekava EHISe tase | 614 magistriõpe (3+2) |
ISCED-97 tase | 5A2 |
|
Õppevaldkond | Tehnika, tootmine ja ehitus |
Õppesuund | Tootmine ja töötlemine |
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Õppekavagrupp | Tehnika, tootmine ja tehnoloogia |
|
Õppekeel | eesti |
Õpiväljundite saavutamiseks vajalikud teised keeled | inglise |
Õppevorm | sessioonõpe |
Õppesüsteem | Ainesüsteem |
Nominaalkestus | 2 aastat |
Maht (EAP) alates 31.08.2009 | 120 |
Maht (AP) enne 31.08.2009 | 80 |
|
Antava kraadi nimetus | Tehnikateaduse magister |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering |
Antava kraadi lühend | MSc |
Lõpetamisel väljastatav dokument | Diplom |
|
Ülikooli nõukogus kinnitamise kuupäev | 14.02.2002 |
Õppe läbiviimise õigus õppekavagrupis | tähtajatu |
Haridus- ja Teadusministeeriumi õppekavade registrisse kandmise kuupäev | 25.08.2002 |
|
Õppekava juhid | Nimi | Alates | Kuni |
| Vilma Tatar | 28.04.2014 | |
| Vaata eelmisi õppekava juhte |
VÕTA nõustajad | Piret Aus |
VÕTA komisjon | Einar Orgmets (esimees), Arvo Viltrop, Piret Aus |
Õppekavakomisjon | Nimi | Amet/tiitel | Alates | Kuni |
| Sille Villem | HKScan, tootearendusjuht | 01.10.2019 | |
| Tiina Saron | Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, juhatuse liige | 01.10.2019 | |
| Helena Andreson | dotsent | 24.01.2018 | |
| Avo Karus | dotsent | 07.10.2016 | |
| Ivi Jõudu | dotsent | 07.10.2016 | |
| Hannes Mootse | Eesti Leivatööstus, tootmisjuht | 07.10.2016 | |
| Vilma Tatar | esimees, lektor | 07.10.2016 | |
| Tauno Mahla | lektor | 07.10.2016 | |
| Andres Sats | nooremteadur | 01.10.2019 | |
| Pavel Sahharov | üliõpilane | 01.10.2019 | |
| Maarja Abel | üliõpilane | 01.10.2019 | |
| Vaata eelmisi liikmeid |
Vastuvõtutingimused |
eesti keeles | Bakalaureusekraad, rakenduskõrghariduse diplom või nendele vastav kvalifikatsioon. Lisaks võib ülikooli nõukogu määrata täiendavaid vastuvõtu tingimusi. |
inglise keeles | Bachelor's degree, higher education acquired by completing a professional higher education curriculum or a qualification equal thereto. |
Üldeesmärgid |
eesti keeles | Õppekava võimaldab: 1) lihatehnoloogia eriala üliõpilastel omandada süvateadmised lihanduse valdkonnast, lihast, lihasaadustest, nende töötlemise tehnoloogiast ja lihanduse alase uurimistöö põhisuundadest; 2) piimatehnoloogia eriala üliõpilastel omandada süvateadmised piimanduse valdkonnast, piimasaadustest, nende töötlemise tehnoloogiast, ja piimanduse alase uurimistöö põhisuundadest; 3) pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia eriala üliõpilastel omandada süvateadmised pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia valdkonnast, jahust, jahusaadustest, nende töötlemise tehnoloogiast ning pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia alase uurimistöö põhisuundadest. Omandatud akadeemiline haridus võimaldab jätkata õpinguid doktoriõppes või asuda tööle liha-, piima- või pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia tootmise ja turustamise juhina, tehnoloogina, nõustajana ja toiduainete valdkonna muudes harudes juhtiva spetsialistina, teadlasena või õpetajana/õppejõuna |
inglise keeles | The study programme is designed to provide: 1) the students specializing in Meat Technology with indepth knowledge of meat characteristics, meat products, meat processing technologies and research trends in meat technology and related issues; 2) the students specializing in Dairy Technology with indepth knowledge of milk characteristics, dairy products, processing technologies of dairy products and research trends in dairy technology and related issues; 3) the students specializing in Bakery and Confectionery Technology with in-depth knowledge of bakery and confectionery characteristics, flour, flour products, processing technologies and research trends in bakery and confectionery technology and related issues. Graduates of the Master's programme may continue studies in the doctoral level or obtain employment in the meat, dairy or bakery and confectionery manufacturing industry as heads of production or marketing, technologists or consultants, obtain other senior positions in the meat, dairy or bakery and confectionery sectors, or as research scientists or teachers/lecturers. |
Õpiväljundid |
eesti keeles | Õppekava läbinu: 1) oskab süsteemselt rakendada omandatud teadmisi ja uurimismeetodeid erialaste probleemide lahendamisel; 2) tunneb toiduainetööstuse ettevõtte, või organisatsiooni juhtimist, töökorraldust, oskab planeerida tootmist vastavalt ettevõtte spetsialiseerumisele; 3) oskab iseseisvalt ja meeskonnatöös analüüsida erialaseid ja valdkondlikke arenguid, seostada neid interdistsiplinaarselt muude tooteahela, toitumise ja tervise valdkondadega, arvestades ühiskonna väärtusi ja vajadusi; 4) oskab iseseisvalt koguda, analüüsida ja hinnata erialast teavet ja väljendada end erialastes küsimustes kõnes ja kirjas, mh vähemalt ühes võõrkeeles; 5) tunneb oma valdkonna teadus- ja arendustöö spetsiifikat ja meetodeid ning suudab neid teadmisi rakendada teadus- ja arendustegevuses; 6) on valmis elukestvaks enesetäiendamiseks ja õpingute jätkamiseks doktoriõppes. |
inglise keeles | After completing the curriculum successfully, the student: 1) can systematically apply the acquired knowledge and investigation methods for solving professional problems; 2) knows the management of the food industry company or organization, daily work organization, is able to plan production or activities according to specialization; 3) can independently or in a team analyze professional and sectorial developments, make interdisciplinary associations with other fields of the food production chain, nutrition and health, taking into account the needs and values of the democratic society; 4) can independently collect, analyse and assess professional information and express themselves professionally both orally and in writing in at least one foreign language; 5) knows the specifics of research and development methods in his/her field, and is able to apply that knowledge in independent research and development activities; 6) is ready for lifelong learning and studies at the doctoral level. |
|
|
|
Erialad |
|
Eriala nimetus eesti keeles | lihatehnoloogia |
Eriala nimetus inglise keeles | Meat Technology |
Antava kraadi nimetus eesti keeles | tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering |
|
Eriala nimetus eesti keeles | pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia |
Eriala nimetus inglise keeles | Bakery and Confectionery technology |
Avamise kuupäev | 18.06.2018 |
Antava kraadi nimetus eesti keeles | Tehnikateaduse magister (pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia) |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering (MSc) |
|
Eriala nimetus eesti keeles | piimatehnoloogia |
Eriala nimetus inglise keeles | Dairy Technology |
Antava kraadi nimetus eesti keeles | tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering |
|
Aasta õppekavad 2005/2006 2006/2007 2007/2008 2008/2009 2009/2010 2010/2011 2011/2012 2012/2013 2013/2014 2014/2015 2015/2016 2016/2017 2017/2018 2018/2019 2019/2020 õppeaastal sisseastunutele |