| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
Aasta õppekavad 2005/2006 2006/2007 2007/2008 2008/2009 2009/2010 2010/2011 2011/2012 2012/2013 2013/2014 2014/2015 2015/2016 2016/2017 2017/2018 2018/2019 2019/2020 2020/2021 2021/2022 2022/2023 2023/2024 2024/2025 õppeaastal sisseastunutele |
|
|
|
Õppekava kood | 455 |
Õppekava statistika kood | 7622217 |
Õppekava lühend | TLm |
Õppekava nimetus eesti keeles | Toiduainete tehnoloogia |
Õppekava nimetus inglise keeles | Food Technology |
| Vaata eelmisi nimetusi |
Olek | Kinnitatud |
Struktuuriüksus | Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut |
|
Õppeaste | magistriõpe |
Õppekava EHISe tase | 614 magistriõpe (3+2) |
ISCED-97 tase | 5A2 |
|
Õppevaldkond | Tehnika, tootmine ja ehitus |
Õppesuund | Tootmine ja töötlemine |
Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
Õppekavagrupp | Tehnika, tootmine ja tehnoloogia |
|
Õppekeel | eesti |
Õpiväljundite saavutamiseks vajalikud teised keeled | inglise |
Õppevorm | sessioonõpe |
Õppesüsteem | Ainesüsteem |
Nominaalkestus | 2 aastat |
Maht (EAP) alates 31.08.2009 | 120 |
Maht (AP) enne 31.08.2009 | 80 |
|
Antava kraadi nimetus | Tehnikateaduse magister |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering |
Antava kraadi lühend | MSc |
Lõpetamisel väljastatav dokument | Diplom |
|
Ülikooli nõukogus kinnitamise kuupäev | 14.02.2002 |
Ülikooli nõukogus muutmine | õppekava nimetuse muutmine | 30.11.2017 |
| eriala lisamine | 28.04.2020 |
Õppe läbiviimise õigus õppekavagrupis | tähtajatu |
Haridus- ja Teadusministeeriumi õppekavade registrisse kandmise kuupäev | 25.08.2002 |
|
Õppekava juhid | Nimi | Alates | Kuni |
| Vilma Tatar | 28.04.2014 | |
| Vaata eelmisi õppekava juhte |
VÕTA nõustajad | Piret Aus |
VÕTA komisjon | Einar Orgmets (esimees), Kristel Peetsalu, Katrin Kaldre, Piret Aus, Vilma Tatar |
Õppekavakomisjon | Nimi | Amet/tiitel | Alates | Kuni |
| Sille Villem | HKScan, tootearendusjuht | 01.10.2019 | |
| Tiina Saron | OÜ Snille omanik | 01.10.2019 | |
| Avo Karus | dotsent | 07.10.2016 | |
| Vilma Tatar | esimees, lektor | 07.10.2016 | |
| Helena Andreson | nooremprofessor | 24.01.2018 | |
| Andres Sats | nooremteadur | 01.10.2019 | |
| Hannes Mootse | OÜ Estover Piimatööstus, tegevjuht | 07.10.2016 | |
| Ivi Jõudu | professor | 07.10.2016 | |
| Tauno Mahla | õpetaja | 07.10.2016 | |
| Paula Elise Paluoja | üliõpilane | 23.11.2023 | |
| Mihkel Tammaru | üliõpilane | 19.10.2021 | |
| Vaata eelmisi liikmeid |
Vastuvõtutingimused |
eesti keeles | Bakalaureusekraad, rakenduskõrghariduse diplom või nendele vastav kvalifikatsioon. Lisaks võib ülikooli senat määrata täiendavaid vastuvõtu tingimusi. |
inglise keeles | Bachelor's degree, higher education acquired by completing a professional higher education curriculum or a qualification equal thereto. |
Üldeesmärgid |
eesti keeles | Süvendatud teadmistega spetsialistide ettevalmistamine lihatehnoloogia, piimatehnoloogia või taimsete toiduainete tehnoloogia valdkonnas. Õppekava õpiväljundite omandamine võimaldab tööle asuda ettevõtjana, juhtiva spetsialistina, tehnoloogina või nõustajana piima-, lihatoodete või taimsete toiduainete tootmise ettevõttes, avalikus sektoris, muus erialaga seotud organisatsioonis või jätkata õpinguid doktoriõppes ning töötada akadeemilise töötajana teadus- ja haridusasutustes. |
inglise keeles | Providing specialists of in-depth knowledge in the field of meat technology, dairy technology or plant-origin food technology. Acquiring the learning outcomes enables to work as an entrepreneur, management specialist, technologist or consultant in diary, meat or plant-origin food production enterprises; public sector, other organisations of the speciality, or continue in post-graduate studies and be an academic employee in institutions of research and education. |
Õpiväljundid |
eesti keeles | Õppekava läbinu: 1) on omandanud teadmised ja oskused toiduainetööstuse töö planeerimiseks, tootearendustegevuse suunamiseks, ettevõtluseks; 2) oskab iseseisvalt ja meeskonnatöös analüüsida ja edendada erialaseid ning valdkondlikke innovaatilisi arenguid, seostada neid interdistsiplinaarselt muude toidu tooteahela, toitumise ja tervise valdkondadega, arvestades ühiskonna väärtusi ja vajadusi; 3) on võimeline iseseisvalt koguma, analüüsima ja hindama erialast teavet ja väljendama end erialastes küsimustes kõnes ja kirjas, mh vähemalt ühes võõrkeeles; 4) oskab erialaga seotud probleemide lahendamisel valida ja kasutada sobivaid meetodeid ning tehnoloogiaid ning hinnata võimalikke tagajärgi; 5) omab süvendatud teadmisi spetsialiseerumise valdkonnas; 6) tunneb oma valdkonna teadus- ja arendustöö spetsiifikat ning meetodeid ja suudab neid teadmisi rakendada teadus- ja arendustegevuses; 7) on valmis tööks erialast kvalifikatsiooni nõudvatel tegevusaladel, näidates seejuures algatusvõimet, vastutustunnet ja meeskonnatöö oskusi; 8) on valmis elukestvaks enesetäiendamiseks ja õpingute jätkamiseks doktoriõppes. |
inglise keeles | After completing the curriculum successfully, the student: 1) has acquired knowledge and skills for planning food industry work, directing product development activities, entrepreneurship ; 2) can independently and in a team analyze and develop professional and sectorial innovative developments, make interdisciplinary associations with other fields of the food production chain, nutrition and health, taking into account the needs and values of the society; 3) is able to independently collect, analyse and assess professional information and express themselves professionally both orally and in writing, incl. in at least one foreign language; 4) can choose and apply suitable methods and technology for solving professional problems and assess the possible results and consequences 5) has deeper knowledge in some more specific research field of the speciality 6) knows the specifics of research and development methods in his/her field, and is able to apply the knowledge in research and development; 7) is ready for work requiring specific qualification, showing initiative, responsibility and teamwork skills; 8) is ready for lifelong learning and postgraduate studies (PhD level). |
|
|
|
Erialad |
|
Eriala nimetus eesti keeles | lihatehnoloogia |
Eriala nimetus inglise keeles | Meat Technology |
Antava kraadi nimetus eesti keeles | Tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering |
|
Eriala nimetus eesti keeles | pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia |
Eriala nimetus inglise keeles | Bakery and Confectionery technology |
Avamise kuupäev | 18.06.2018 |
Antava kraadi nimetus eesti keeles | Tehnikateaduse magister (pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia) |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering (MSc) |
|
Eriala nimetus eesti keeles | piimatehnoloogia |
Eriala nimetus inglise keeles | Dairy Technology |
Antava kraadi nimetus eesti keeles | Tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering |
|
Eriala nimetus eesti keeles | taimsete toiduainete tehnoloogia |
Eriala nimetus inglise keeles | Plant-Origin Food Technology |
Avamise kuupäev | 28.04.2020 |
Antava kraadi nimetus eesti keeles | Tehnikateaduse magister (taimsete toiduainete tehnoloogia) |
Antava kraadi nimetus inglise keeles | Master of Science in Engineering |
|
Aasta õppekavad 2005/2006 2006/2007 2007/2008 2008/2009 2009/2010 2010/2011 2011/2012 2012/2013 2013/2014 2014/2015 2015/2016 2016/2017 2017/2018 2018/2019 2019/2020 2020/2021 2021/2022 2022/2023 2023/2024 2024/2025 õppeaastal sisseastunutele |